Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2021 » Березень » 10 » До дня народження Тараса Шевченка
3:54 PM
До дня народження Тараса Шевченка

Поетичними стежками Кобзаря

 

В бібліотеках Куяльницької громади впродовж тижня проходять заходи, які популяризують творчу спадщину Кобзаря, вшановують пам'яті видатного письменника, поета та художника Тараса Шевченка. 

Однією з яскравих заходів тижня стала поетична година «Єднаймо душі словом Кобзаря», підготовлена та проведена в бібліотеці села Малий Фонтан завідувачкою бібліотекою Іриною Дмитрієвою та завідувачкою клубом Іриною Попенко.  Гості заходу переглянули відеопрезентацію "Поетичними стежками Кобзаря" та познайомились з презентацією книжкової виставки "Поет духовної свободи".

Бібліотекарі села Вишневе Антоніна Станько та села Ставки Тетяна Дем’яненко запросили читачів Вишнівської бібліотеки до літературної вітальні під назвою «Тарас Шевченко – художник слова та пензля». Під час заходу були презентовані книжкові виставки, які запрошують поєднати всіх відвідувачів могутнім шевченковим словом. З великим задоволенням читачі бібліотек переглянули відеоматеріали про видатного Кобзаря, патріота України, та прослухали уривки з віршів великого поета. 

Гарним заходом тижня став і конкурс на кращого читця віршів Тараса Шевченка "І живе вічно невмируще слово", проведений для школярів села Стара Кульна завідувачкою бібліотекою  Ганною Кабак.  Дітки по черзі читали улюблені поезії Кобзаря, користуючись і сторінками книжок, і екраном смартфонів, але найкраще звучали вірші, які виконувалися напам'ять, від душі, сповнені власними емоціями та почуттями.

Бібліотекар  села  Качурівка  Катерина  Гоцуленко  підготувала  та  провела для своїх користувачів поетичну  годину "Поетичний  вінок  Кобзаря", запросивши присутніх до художнього світу  Тараса  Шевченка, який несе неосяжну любов до України, надає нам сили, стійкості, мудрості  в щоденному  подоланні  труднощів  і  боротьбі  за  себе, за  чистоту  своєї  душі. 

В Соболівській бібліотеці до дня народження Тараса Григоровича Шевченка пройшли голосні читання «Віночок віршів від Шевченка», проведені бібліотекарем Яною Вербіцькою та маленькими поціновувачами поезії великого Кобзаря.

Літературні читання під назвою  "Велич Тарасового слова" пройшли і в бібліотеці села Петрівка. Бібліотекар Тетяна Шварьова  підібрала до заходу найкращі та найвідоміші поезії Шевченка, надруковані на сторінках бібліотечних книжок з книжкової виставки, зачитала деякі вірші сама, а інші запропонувала зачитати діткам та дорослим читачам бібліотеки, а також познайомила відвідувачів з цікавими фактами з біографії великого поета України.

Завідувачка Нестоїтською бібліотекою Наталія Стопчанська підготувала до уваги користувачів, учнів 9 класу з вчителем української мови та літератури Тамарою Томаш, презентацію книжкової виставки "Вічне слово Кобзаря", на якій представлені видання, що висвітлюють життєвий та творчий шлях Тараса Григоровича Шевченка, спогади про Кобзаря та цікаві факти із життя письменника.

Бібліотекар Гоноратської бібліотеки Світлана Якубовська презентувала читачам книжкову виставку "Чарівне слово Кобзаря" та запросила до літературної світлиці "Цвіте водограєм Тарасове слово". Учні 9 класу декламували вірші Тараса Шевченка, відповідали на запитання літературної вікторини.

До бібліотеки села Бочманівка завітали її  найменші читачі - вихованці старшої групи дитячого садка "Берізка". Бібліотекар Ксенія Чиканчи познайомила їх з книжковою виставкою "Вдивляється Тарас у душу  України", виділивши окремо книжечки для молодшої аудиторії, провела цікаву екскурсію бібліотекою та запросила взяти книжечки додому.

Більше фото - на блозі ЦБС

Переглядів: 1454 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz