Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2017 » Березень » 9 » До дня народження Тараса Шевченка
1:52 PM
До дня народження Тараса Шевченка

Свіча, запалена від серця

 

До дня народження Тараса Шевченка в бібліотеках Подільщини розпочались «Шевченківські березини» - тиждень масових заходів, присвячених 203-ій річниці з дня народження поета.

В центральній районній бібліотеці експонується книжкова виставка «Лунає струна кобзаревого слова», представлена трьома літературними розділами: «Тернистими шляхами долі», «Відкриваючи творчість генія», «Любов, що розійшлася сном», які висвітлюють постать Шевченка не тільки як геніального поета, а й як талановитого художника, портретиста, пейзажиста та філософа–пророка.

В бібліотеці селища Борщі до уваги користувачів бібліотеки була презентована книжкова виставка "Шевченкове слово в віках не старіє" з розділами: "Життя Тараса Шевченка у скульптурах із дерева на Черкащині", "Шевченко - сяйво незалежної країни", "Поетичний вінок Кобзаря". В центральній бібліотеці села Липецьке  відбулись презентація книжкової виставки "Беззмертний пророк України", поетична естафета та вікторина «Шлях до Кобзаря»,  в Новоселівській сільській бібліотеці - літературний акорд  "Нам з портрета світить мов зоря, рідний і знайомий образ Кобзаря" та заочна екскурсія " Життєвими дорогами Тараса ".

Літературно-віршована палітра "Шевченко у моєму серці", під час якої присутні на заході під музичне супроводження читали "Кобзаря", пройшла в бібліотеці станції Борщі. Поетична година «Тарас Шевченко - духовний код нації» зібрала читачів бібліотеки села Борщі, в її рамках відбулись перегляд відеофільму "Дітям про Шевченка", документального фільму-трилогії "Тарас Шевченко ВІРА» та презентація книжкової виставки " У світі КОБЗАРЯ".

Шевченківські читання "І лине над землею Шевченкове слово", проведені спільно з клубними працівниками та вчителями, літературні вікторини, презентації книжкових виставок відбулись і в Мардарівській та Малофонтанській сільських бібліотеках.

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 565 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz