Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2023 » Червень » 28 » До Дня Конституції України
10:36 AM
До Дня Конституції України

Символ незалежності держави

 

28 червня наша країна урочисто відзначає День Конституції України – Основного Закону нашої держави, де закріплені одвічні фундаментальні цінності українців: свобода, справедливість, гідність, демократія, правова держава та мир. Усім своїм змістом Конституція спрямована на забезпечення суверенітету України, становлення її як незалежної правової держави.

Щоб ознайомити дітей та молодь з історичними передумовами прийняття Основного Закону України, прослідкувати шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України, бібліотеки Куяльницької громади підготували та провели до Дня Конституції України низку соціокультурних заходів.

На особливому значенні цієї дати сьогодні, коли ворог намагається відібрати у нас та наших дітей право на життя, освіту, свободу, право вирости українцями,  наголосила завідувачка Новоселівською сільською бібліотекою під час інформаційно-правового лабіринту «Жити за законами своєї держави». До уваги присутніх була презентована книжкова виставка-факт "Конституція – Основний Закон України». З першою Конституцією Пилипа Орлика та цікавими фактами про Конституцію нашої держави діти ознайомились, переглядаючи відеоекскурс «Як писалась Конституція», підготовлений директором Будинку культури. Свою правову ерудицію учасники заходу змогли проявити під час правових вікторин "В моєму серці Україна" та " Вільна. Сильна. Незалежна".

В бібліотеці села Нестоїта пройшла година спілкування "До Конституції - з повагою, до влади - з надією", підготовлена бібліотекарем та працівниками Будинку культури, яка включала огляд книжкової виставки «Конституція України – Основний Закон держави».

Година спілкування під назвою "Конституція - верховенство права і свободи" зібрала в бібліотеці  читачів села Гидерим. Завідувачка бібліотекою ознайомила присутніх з історією виникнення свята  та  провела тест-опитування під назвою "Що ви знаєте про історію української Конституції? ".

Діти села Стара Кульна були ознайомлені з історією створення Конституції на патріотичній годині "Я  - Українець. Є у мене право на рідну мову та свою державу" та із задоволенням взяли участь у грі-вікторині, організованій працівниками культури.

Година державності "Конституція - гарант незалежності" об'єднала користувачів бібліотеки села Ставки.

В бібліотеці села Малий Фонтан пройшла правова вікторина "Конституція - символ незалежної України", де діти змогли  показати свої знання та дізналися про те як «народжуються» закони, а також що Конституція надає  рівні права та не допускає жодного насилля над дітьми. Відвідувачі ознайомилися з книжковою виставкою "Конституція України - оберіг нашої держави". Також пройшов флешмоб "Право на життя".

На відвідувачів бібліотеки села Вишневе чекала патріотична відео-година «Творець першої Української Конституції».

Юні користувачі Куяльницької сільської бібліотеки взяли участь у відеоекскурсі "Конституція - фундамент суверенітету''.

Учасниками відео-екскурсів «Від Гетьмана до Президента» та «Конституція України для дітей» стали маленькі читачі бібліотеки села Борщі.

Презентацію тематичної книжкової виставки "Перша в світі Конституція - українська" запропонувала до уваги дорослих користувачів бібліотека селища Борщі. Представлена література надає можливість кожному зрозуміти, яким важливим і важким був процес створення власної Конституції, та відображає найважливіші шляхи становлення українського державотворення.

В Гоноратській бібліотеці розгорнуто книжково-ілюстративну виставку «Конституція – гарант незалежності».

В Бочманівській сільській бібліотеці розгорнута ілюстрована  книжкова виставка "Конституція - гарант незалежності."

Більше фото - на сторінках блогу бібліотеки

 

Переглядів: 244 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz