Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2021 » Листопад » 19 » До Дня Гідності і Свободи
10:02 AM
До Дня Гідності і Свободи

Україна - територія гідності і свободи

 

21 листопада Україна відзначає День Гідності і Свободи. Цього дня українці віддають шану патріотизму й мужності громадян, які стали учасниками подій, піднялися на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. Значення тих подій неможливо переоцінити, адже протягом листопада 2013 - лютого 2014 років відбулося найважливіше для української нації - пробудження свідомості суспільства.

Цей надзвичайно важливий період в історії нашої країни закарбований на сторінках багатьох сучасних книжок. Історики пишуть про події Євромайдану наукові праці, митці – художні твори, учасники протестних акцій – документальні спогади. Деякі з цього великого переліку книжок складають основу книжкових виставок, розгорнутих в багатьох бібліотеках Куяльницької громади.

Так, в  центральній бібліотеці розгорнута книжкова виставка «Незламна воля до перемоги», яка знайомить користувачів з такими книжками, як «Майдан. Погляд з середини»,  «Літопис Революції Гідності» Михайла Вітера,  «Майдан. Таємні файли» братів Капранових, «Армагедон на Майдані» Василя Базіва, «Щоденник Майдану та війни» Андрія Куркова, «Я із Небесної Сотні» Марка Рудневича, «Майдан. Свідчення. Допомога постраждалим. Міжнародна солідарність» та інші.

Літописи очевидців подій, романи, нариси, присвячені подіям в Україні початку 21 століття зібрані на поличках книжкової виставки "Революція Гідності: ціна свободи»  в бібліотеці села Новоселівка.

Цитата «Україна перебуває у жалобі за загиблими героями Майдану, які полягли у ході кривавих протистоянь у центрі столиці. Цих мужніх і відданих людей, які загинули у нерівній боротьбі, вшановує та оплакує вся Україна», - відкриває книжкову виставку «Горіли шини, і горили душі», оформлену в бібліотеці села Вишневе.

Читачів бібліотеки станції Борщі зустрічає книжково-ілюстративна виставка-хроніка  "Україна - територія Гідності та Свободи".

В Косівському Будинку культури представлений фотоколаж "Революція Гідності, охрещена кров’ю", у якому – портрети земляків - воїнів АТО/ООС, які зі зброєю в руках захищали на Сході України здобуті на Майдані демократичні цінності і свободу. Також до уваги косівчан презентована книжкова викладка "Ми люди своєї держави".

Фотовиставку до Дня Гідності і Свободи "Вони поміж нас живі" пропонує своїм читачам бібліотека села Глибочок.

Інформ-вітрина під назвою "Час плине, а  пам’ять залишається" розгорнута в Бочманівській бібліотеці.

Бібліотека селища Борщі пропонує віртуальну виставку-пам'ять "Героїв стежина - від батька до сина", пропоновані видання з якої не залишать байдужими жодного з вас. Ці книги писали українські журналісти, письменники, поети, звичайні люди, щоб розповісти про Героїв Революції Гідності, про те як вони жили, що любили, у що вірили, за що стояли і помирали на Майдані.

Ці заходи - лише невеличкі кроки до увічнення сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвиг героїв, які віддали своє життя під час Революції Гідності, захищаючи та відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Більше фото - на блозі бібліотеки

Переглядів: 1095 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz