Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2017 » Листопад » 21 » До Дня Гідності і Свободи
11:46 AM
До Дня Гідності і Свободи

Їм у віках судилося безсмертя...

 

21 листопада вся Україна відзначає 4 річницю революції Гідності. Чим була революція для кожного з нас? Кожен сприймає її по-своєму. Але безперечно в першу чергу, Майдан став випробуванням на цінність особистості людини, виміром її гідності. Про це говорили зі своїми читачами бібліотекарі району під час заходів, присвячений Дню Гідності і Свободи.

На вечір пам’яті «Їм у віках судилося безсмертя» до центральної районної бібліотеки завітали студенти 2 курсу місцевого медичного училища. Бібліотекар краєзнавчого відділу Надія Балабан пригадала події, які передували революції Гідності та презентувала книжкову виставку творів сучасних українських авторів «Одне святе є слово - Україна».

Бібліотекарі Ольга Волкунович та Інна Вербицька підготували і продемонстрували відеоролик «Революція Гідності: як це було?». Під відому пісню «Пливе кача» присутні вшанували хвилиною мовчання всіх, хто загинув на Майдані та в зоні АТО, захищаючи незалежність і свободу України.

В Гидеримській бібліотеці-філії була представлена виставка-спомин "Ви в безсмерті навіки живі". Бібліотекар Василиса Полудена розповіла дітям про події зимових місяців 2013-2014 років, про 18-річних юнаків та дорослих чоловіків, які не жаліючи свого життя, виборювали свободу рідної землі та запропонувала учням ознайомитися з новою книгою Марії Матіос "Приватний щоденник. Майдан. Війна...". Хвилиною мовчання та запаленням свічок присутні вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні та загиблих на Сході України земляків.

Бібліотекарі Липецької центральної бібліотеки запросили учнів 9-го класу Липецької середньої школи на історичну годину "Майдан. Україна. Шлях до свободи", під час якої провели огляд книжкової виставки "Пам'яті героїв Майдану", вшанували пам'ять загиблих українських воїнів та своїх героїв-односельців хвилиною мовчання.

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

 

Переглядів: 659 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz