Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2024 » Лютий » 20 » До Дня Героїв Небесної Сотні
11:51 AM
До Дня Героїв Небесної Сотні

На варті наших душ – Небесна Сотня!

 

Сьогодні, 20 лютого, Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні, людей, які віддали своє життя за Україну й українців у час Революції Гідності 2013-2014 років, показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним. 

З метою вшанування подвигу учасників Революції Гідності, увічнення громадянської і національної відданості, сили духу і стійкості українців, які і у ці дні ведуть  битву за незалежність, жертвуючи своїм життям, бібліотеки Куяльницької громади проводять низку патріотичних заходів під гаслом "Залишаємося гідними своїх героїв".

"На варті нашіх днів Небесна Сотня" - під такою назвою пройшла презентація виставки-вшанування в бібліотеці села Гидерим. Також до уваги користувачів був продемонстрований  перегляд документального фільму "Хроніка Майдану 20 лютого 2014 року".

«Героїв Україна пам’ятає!» - година пам’яті під такою назвою зібрала за круглим столом дорослих читачів села Вишневе і Ставки. Пам'ять загиблих героїв Майдану була вшанована хвилиною мовчання.

Бібліотекар села Малий Куяльник запросила своїх користувачів на годину пам’яті «Небесній Сотні – шана та молитва» та спільно з завідувачкою сільським клубом запропонувала переглянути документальну стрічку "Небесна Сотня".

В бібліотеці села Коси провели урок мужності "Небесна Сотня у наших серцях» з презентацією книжкової викладки «Слава Небесній Сотні».

В бібліотеці села Глибочок відбулась  інформаційна година "Вдячні за свободу".

Історична година "Майдан - еволюція духу" зібрала читачів бібліотеки села Мардарівка.

На годину пам’яті «Уклін вам, герої Небесної Сотні» з презентацією книжкової викладки «Герої нашого часу – Небесна Сотня» та переглядом відеоматеріалів до Гоноратської бібліотеки завітали учні 5-6 класів місцевої гімназії, щоб низько схилити голови перед пам’яттю людей, яких було вбито у мирний час.

Для дорослих користувачів бібліотеки села Чубівка була проведена година пам'яті "Герої нашого часу - Небесна Сотня", під час якої відвідувачі ознайомились з подіями на Майдані, оглядом книжкової викладки, подивилися відео. А для дітей була організована  година патріотизму та поваги до Небесної сотні.

Патріотична година «Герої не вмирають» з переглядом документального фільму про події на Майдані, підготовлена працівниками культури, зібрала мешканців села Олексіївка.

В бібліотеці села Любомирка була організована  презентація виставки-спогаду "Майдан - місце сили та волі незламних".

Бібліотека селища Борщі презентує виставку-героїзацію "Герої нашого часу - Небесна Сотня", на якій представлені книги, що висвітлюють події під час Революції гідності, розповідають про мужність і героїзм її учасників.

День Героїв Небесної Сотні покликаний увічнити людську, громадянську і національну відвагу та самовідданість, силу духу і стійкість громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідно вшанувати подвиг загиблих за ідеали демократії, права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Слава кожному й кожній, хто зараз у бою за нашу державу!

Світла пам’ять усім, хто віддав своє життя за Україну та українців!

Детальніше - на блозі бібліотеки

 

Переглядів: 46 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz