Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2017 » Лютий » 20 » До Дня Героїв Небесної Сотні
12:47 PM
До Дня Героїв Небесної Сотні

Небесній Сотні шана і молитва

 

Три роки віддаляють нас від події Революції Гідності - лютневих днів, коли кращі з кращих віддали своє життя за право жити у вільній державі. Народ назвав їх Небесною Сотнею - українців, які загинули в Києві на Майдані.  З нагоди вшанування Героїв Небесної Сотні в бібліотеках Подільського району відбулись урочисті пам’ятні заходи.

20 лютого в центральній районній бібліотеці протягом дня проходить цикл заходів в рамках Дня пам'яті "Небесній Сотні шана і молитви". Відкрила День пам'яті  година-реквієм "Доторкнувшись до небес", гостями якої стали фахівці Подільського міськрайонного відділу пробації та група підлітків. Читачі центральної районної бібліотеки разом із бібліотекарями стали учасниками презентації книги Марка Рудневича "Я з Небесної Сотні".

Протягом дня всі бажаючі мають змогу дізнатись про новинки літератури даної тематики, познайомитись з оглядом книжкової виставки "Герої не вмирають: минуле та сьогодення" в краєзнавчому відділі (бібліотекар Надія Балабан), переглянути документальні фільми про лютневі події на Майдані та буктрейлер до книги Марка Рудневича в читацькій залі бібліотеки.

В бібліотеці селища Борщі пройшла патріотична година "У війні за Україну", під час якої бібліотекар Оксана Перебітюк разом з присутніми згадали події Революції Гідності, презентувала книжкову виставку "Небесна Сотня - воїни Майдану" та запросила запалити свічки і вшанувати загиблих Героїв хвилиною мовчання.

В бібліотеці селища Борщі відбулась година пам'яті "Небесна сотня - то в серцях вогонь, який палав за Україну", під час якої історик Олександр Скуділо провів для присутніх своєрідний історичний екскурс у події Української Революції, а завідувачка бібліотекою Ганна Трояновська запронувала до перегляду відеофільм про перших жертв Майдану.

У бібліотеці села Малий Фонтан відбулась година пам'яті Небесної Сотні "У нашій пам'яті вони назавжди залишились". Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих на Майдані, ознайомились з книгою Марка Рудневича "Я з Небесної Сотні" та передивились відеоролик "Ангели Майдану".

Презентація книги Марка Рудневича «Я з Небесної Сотні» пройшла і в бібліотеці села Нестоїта. До заходу була оформлена тематична книжкова виставка та проведений огляд інформації за матеріалами періодичних видань.

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 764 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz