Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2023 » Серпень » 24 » До Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України
10:15 AM
До Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України

З Днем Незалежності, моя країно!

 

Сьогодні, 24 серпня, наша країна святкує одне з найважливіших свят - День Незалежності України. Це - день, коли на карті світу з'явилася незалежна держава Україна із своїми державними символами, за свободу і незалежність якої сьогодні віддають своє життя її славні сини і доньки. І кожного з нас об’єднує спільна мрія – наша перемога.

До Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України в бібліотеках Куяльницької громади пройшла низка яскравих заходів.

Цикл заходів в Новоселівській сільській бібліотеці відкрила презентація книжкової виставки "Моя Україна – єдина та вільна", на якій представлена література про історію і сучасність нашої держави, символи країни, обереги. Продовжили презентацію літературна година "Моя Україна – незалежна і вільна" та інформаційні відеосеанси   "Усе моє, що зветься Україна" та "Прапор наш Вкраїни - стяг шовковий", проведені працівниками культури, які нагадали дітям про  довгий і складний шлях України до незалежності. Юні патріоти мали можливість перевірити свої знання у вікторині "Я і Україна". Діти залюбки читали вірші про Україну, знайомились з матеріалами  книжкової виставки. Закінчився захід флешмобом у жовто-блакитному вимірі.

Бібліотека-клуб села Вишневе підготувала для мешканців села святкову літературно-музичну композицію «Україна єдина, незламна, сильна», бібліотека-клуб села Розалівка - літературно-музичну композицію "З Україною в серці".

 

Літературно-поетична година "Живи і процвітай, моя Україна" проведена працівниками культури, зібрала в сільському клубі мешканців села Глибочок.

В бібліотеці селища Борщі пройшла історична година  "Ти воскреснеш, моя Україно, в давній величі, славі й красі" та презентація ілюстрованої книжкової виставки.  Користувачам були запропоновані художні твори, які вийшли в Україні за часів незалежності і є сьогодні дуже важливими для кожного українця, які бажають знати справжню історію країни, заради якої тисячі українських патріотів віддають життя. На виставці знайшли місце твори: В. Шкляра, Ю. Сороки, А. Кокотюхи, Ю. Винничука, В. Лиса, С. Жадана, С. Лойка та інші.

Дню Незалежності України була приурочена народознавча година «Легенди та звичаї рідного краю» для юних читачів бібліотеки села Коси.

В Гоноратській бібліотеці презентована книжкова виставка «І є держава Україна, і є її нескорений народ», яка дає можливість ознайомитися з історією творення незалежності нашої Батьківщини.

Центральна бібліотека громади запросила своїх користувачів на презентацію книжкової виставки «Шляхом Незалежності», в основу якої увійшла література, що підкреслює історичну самобутність української нації, усю важливість вшанування багатовікової історії українського державотворення.

Історію становлення нашої держави, її боротьбу за незалежність і свободу, висвітлює для маленьких читачів книжково-ілюстрована виставка «З Днем Незалежності України», розгорнута в центральній дитячій бібліотеці.

Майже всі бібліотекарі сільських філій взяли участь в святкових урочистих заходах громади до Дня Незалежності України "Непереможна наша Україна", вклавши і свою частинку в Рушник Єднання, презентуючи разом з клубними працівниками вишиті рушники майстринь свого села.

Бібліотечні заходи сьогодні мають особливе значення в такий важкий для нашої країни час. Ми сильний народ і нас нічим не зломити! Ми вистоїмо, витримаємо і обов’язково переможемо!

Більше фото - на блозі бібліотеки

Переглядів: 161 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz