Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2021 » Лютий » 26 » До 89-ої річниці Одеської області
11:41 AM
До 89-ої річниці Одеської області

Землі квітучої краса, Одещино моя!

 

Оспівана в піснях, сліпуча перлина біля моря, гостинна і привітна у будь-яку пору, але особливо барвиста улітку і восени, в ці останні лютневі дні Одещина  відзначає свій день народження. 27 лютого, нашій багатонаціональній, різнобарвній Одеській області виповнюється 89 років! До святкових заходів з нагоди створення Одеської області долучились бібліотеки Куяльницької громади.

В центральній бібліотеці Куяльницької ЦБС пройшов цикл краєзнавчих заходів, одним з яких стала презентація книжково-документальної виставки "Землі квітучої краса, Одещина моя". Виставка містить видання з історії Одеської області, книги, присвячені видатним постатям Одещини, письменникам, науковцям, культурним діячам.

Другим заходом стала народознавча година "Традиції Одещини", присвячена народним звичаям, традиціям та обрядам мешканців великої Одещини. Особу увагу користувачів викликав огляд книжкових видань за культурологічними проектами Одеського обласного центру української культури "Українська вишивка. Північно-Західне Причорномор'я" і "Українське весілля".

Краєзнавчий калейдоскоп "Ягорлицький ключ" розповів користувачам про туристичні маршрути Подільщиною, які сьогодні розробляються в громади, зокрема маршрут "Шляхами лірників, або Повернення із забуття Дон-Кіхота з Перешор",  присвячений 160-річчю з дня народження видатного земляка Євгена Чикаленка.

В Гоноратській бібліотеці відбувся історичний екскурс "Землі квітучої краса, Одещина моя". Завідуюча бібліотекою Світлана Якубовська познайомила учнів 6-9 класів  з книжковою виставкою,  розповіла про історію творення області, її досягнення, навела цікаві історичні дані про місто та села нашого району.

Завідуюча бібліотекою села Гидерим Василиса Полуденна запрошує мешканців села до перегляду книжкової виставки під назвою "Одеський край - край щедрий, легендарний". Серед книжкових видань виставки "Козацтво, народжене на Одещині", В. Голанд "В Одеських катакомбах",  "Туристический путеводитель по Одесской области", збірки поезій подільчан ", краєзнавчі видання "Ягорлицький ключ", «Дещо про Пасіцели і не тільки…" та ін.

"Наш край - історії скарбниця" – під такою назвою пройшла презентація книжкової виставки в бібліотеці села Новоселівка. З книг, які розташовані на виставці, читачі дізнались про найбільшу область на півдні України, про історію, культуру та традиції а також гостинних, привітних людей рідної Подільщини.

В бібліотеці селища Борщі оформлена та презентована книжкова виставка "Одещина - історія і сьогодення".  Користувачі бібліотеки мають змогу  ознайомитися з усіма районами Одеської області, переглянути книгу "Історія міст і сіл Одеської області" та дізнатись більше про історію  села Борщі.

Усі бібліотекарі Куяльницької громади вітають нашу область з днем народження і бажаємо процвітання, миру та добра!

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

 

 

Переглядів: 1653 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz