Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2021 » Серпень » 22 » До 30-річчя з Дня Незалежності України
7:26 PM
До 30-річчя з Дня Незалежності України

"Знай свій край!": бібліотеки Куяльницької громади до 30-річчя Незалежності України

 

На урочистостях до Дня Незалежності, які проводила Куяльницька сільська територіальна громада в селі Бочманівка, однією з святкових локацій був бібліотечний майданчик.

До свята бібліотечна спільнота громади підготувала презентацію мобільної планшетної виставки "Українолюб із Перешор" про відомого земляка Євгена Чикаленка, знаного мецената культури, людину однієї мети, який всім серцем вболівав за все українське і робив все можливе, щоб зберегти і не втратити українську націю, культуру. 

Яскрава та змістовно наповнена виставка з історичними фото та цікавим  невеликим анонсом від бібліотекаря краєзнавчого відділу Надії Балабан, в якому вона відзначила, що  нині саме цим шляхом рухається наша держава, в чому заслуга і нашого земляка, великого сина України, справжнього громадянина й патріота, привернули увагу учасників свята і зробили локацію затребуваною.

Дана виставка є складовою  проєкту Куяльницької сільської територіальної громади "Євген Чикаленко: повернення із забуття" у рамках Всеукраїнського конкурсу  "Наша громада", і розроблена завідуючою медіацентром Ольгою Волкунович і бібліографом Інною Вербицькою.

Не залишилась поза увагою гостей свята і прем'єра краєзнавчого альманаху "Ягорлицький ключ", який виданий за фінансової підтримки Куяльницького сільського голови Сергія Паламарчука .

Під час акції "Знай свій край" начальник відділу культури та туризму Ольга Шапран подарувала збірку очільникам влади громади, району, старостатів та запросила пізнавати рідний край разом з бібліотеками, які свою любов до малої батьківщини  доказали кропіткою роботою над  книжкою.

Краєзнавчий альманах є результатом пошукової роботи бібліотекарів Куяльницької громади, які протягом 10 років збирали і записували легенди, спогади та історичні матеріали  по селам нашої громади і знайшли багато  цікавого матеріалу в простих на перший погляд історіях селян та старожилів нашого краю. Доповнюють збірку і роботи істориків - краєзнавців, і цікаві статті з Інтернету, і копії старих публікацій.

Приємно, що на свято Незалежності бібліотекари наряду з іншими структурами громади достойно представили свою роботу.

Детальніше - на блозі публічної бібліотеки

Переглядів: 1621 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz