Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2021 » Серпень » 22 » До 30-річчя з Дня Незалежності України
6:58 PM
До 30-річчя з Дня Незалежності України

Шануймо рідну Україну! Зустріч в салоні Бестселер

 

18 серпня в Публічній бібліотеці імені Євгена Чикаленка  на засіданні  читацького салону "Бестселер" відбувся усний журнал «Шануймо рідну Україну», присвячений 30-річчю з  Дня Незалежності України.

На заході були присутні відомі у нашій громаді поети: Валентина Мельниченко, Світлана Пирогова, Юрій Пирогов, Людмила Шиманська, Григорій Колесов, Валентина Присяжна, Наталія Кулик, Людмила Курченко, Валентина Сучкова Валентина та шанувальники поетичного слова.

Зустріч  відкрили ведучі Олена Попова та Інна Вербицька,  які запропонували присутнім три сторінки усного журналу: літературно-поетичну композицію «До поки світить праведна зоря – шануймо нашу Україну», історично-документальну сторінку «Поет і меценат: Іван Франко і Євген Чикаленко» і творчу сторінку  «Поети краю до Дня Незалежності».

Розповідаючи про літературну діяльність Івана Франка, ведучі не могли не зупинитися ще на одному непересічному українці  - Євгенові Чикаленко, нашому земляку із Перешор, чиє ім’я з червня цього року носить бібліотечна установа Куяльницької громади.

Життєвий шлях Євгена Чикаленка і Івана Франка пов’язувала щира дружба. Вони вели активну переписку, бували в гостях один у одного. Євген Чикаленко, як меценат виділяв кошти на публікацію збірок літературного генія, оплачував його лікування під час хвороби.

Зупинились ведучі і на інформації про унікальні  експонати у домі  Івана Франка (Львів) – першому  виданні «Мойсея» з рідкісним автографом – посвятою  книги  Євгену Чикаленку та, відреставрованому портреті видатного українського підприємця, мецената Євгена Чикаленка, написаному  пензлем  Івана Труша, що багато років  зберігався у фондах Дому Франка і тільки у 2020 році після реставрації став оприлюднений на виставці «Поет і меценат» у Львові.

Третя - творча сторінка усного журналу - познайомила присутніх з чималим доробком поетів нашого краю за 30 років Незалежності.

Відео презентація, підготовлена Іриною Пашорою та Інною Вербицькою, нагадала про теплі зустрічі в нашій бібліотеці під час прем'єр авторських поетичних збірок: більше 75 п'яти авторських і 20 колективних збірок  - в доробку нашої творчої еліти пройшли в стінах нашого закладу!

Як завжди - цікаво, енергійно і зворушливо - було на творчому майданчику салону "Бестселер". Присутні гості з задоволенням читали свої нові вірші, присвячені рідній Україні: Світлана Пирогова - «Люблю душою», «Рідні серцю»; Людмила Шиманська - «Україні Незалежній – 30 років»; Валентина Мельниченко - «Мої сини»; Юрій Пирогов - «Україна» та інші.

По закінченню заходу бібліотекарем Людмилою Поросятковською була презентована книжкова виставка-інсталяція «Моїй душі наснилась Україна» до 165-річчя Івана Франка та постійно діюча виставка в читацькій залі «Україна від подиху століть до сьогодення», які були підготовлені в рамках бібліотечного марафону «Україна на бібліотечній поличці», що тривав в бібліотеках системи до 30-років Незалежності.

Детальніше - на сторінках блогу публічної бібліотеки

 

Переглядів: 1379 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz