Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2021 » Березень » 9 » До 207-річчя Тараса Шевченка
10:57 AM
До 207-річчя Тараса Шевченка

Не згасне у віках Шевченкова зоря!

 

Кожен народ має своїх геніїв. Тих, доля яких нерозривно пов'язана з долею народною, тих, чиїми устами говорить увесь народ, тих, талант яких, як і любов до людей і до своєї Батьківщини, є невичерпними. До них належить видатний український поет і письменник Тарас Григорович Шевченко, 207-річницю з дня народження якого відзначає сьогодні, 9 березня, уся Україна. Пам'ять духовного символу нашої держави, великого поета, художника, мислителя вшановують у кожній бібліотеці нашої Куяльницької громади презентацією тематичних книжкових виставок-вшанувань, виставок-портретів, виставок-персоналій.

Виставка-інсталяція "Єднаймо душі словом Кобзаря" - зустрічає користувачів центральної бібліотеки. Виставка покликана ознайомити читачів із творчим доробком Великого Кобзаря, допомогти усвідомити суспільну й художню цінність Шевченкового Слова. Представлені на виставці книжкові видання висвітлюють життєвий та творчий шлях Тараса Григоровича, його мандрівки різними куточками світу, спогади про Кобзаря, невідомі епізоди та цікаві факти із життя письменника.

В Новоселівській сільській бібліотеці розгорнута книжкова виставка-портрет "Тарас Шевченко - провісник долі України", на якій підібрана література, що розкриває творчий і життєвий шлях Тараса Шевченка, його спадок як письменника, художника, мислителя і борця за волю України. Книжкова виставка призначена допомогти користувачам бібліотеки глибше усвідомити суспільну і художню цінність Шевченкового слова, поглибити знання про його коротку, трагічну, але в той час і величну долю.

З біографією та творчістю великого Кобзаря знайомила користувачів-дітей завідувачка бібліотекою села Стара Кульна під час презентації книжкової виставки "Тарас Шевченко - майстер слова та пензля".

"Не згасне у віках Шевченкова зоря" – таку назву отримала книжкова виставка-вшанування в бібліотеці станції Борщі.

"Поет духовної свободи" - презентація книжкової виставки з такою назвою була головною складовою святкової поетичної години в бібліотеці села Малий Фонтан.

Привертає увагу і молодших, і дорослих читачів і книжкова виставка в бібліотеці села Бочманівка, яка має назву «Вдивляється Тарас у душу України».

"Поет, художник, Божий Дар, відомий світові Кобзар" - книжкова виставка-вшанування з такою назвою зібрала біля своїх полиць читачів бібліотеки села Глибочок.

Про життя і творчість Т.Г. Шевченка, його багатогранну і творчу особистість розповідає своїм читачам тематична книжкова виставка "Життєва творча дорога Шевченка", презентована користувачам селища Борщі. 

«Тарас Шевченко – гордість нації і символ України» - таку книжкову виставку-персоналію пропонує своїм читачам завідувачка бібліотекою села Гидерим, знайомлячи з основними віхами життя та творчості великого Кобзаря.

Задля вшанування пам‘яті цієї насправді сакральної постаті для всіх минулих, сучасних та прийдешніх поколінь українців, розгорнута книжкова виставка «Вдивляється Тарас у душу України» в бібліотеці села Соболівка.

У чому ж феномен нашого великого митця? Чому твори написані Великим Кобзарем, хвилюють, навчають, тривожать наші душі і сьогодні? Відповідь на ці та інші питання користувачі бібліотек громади знайдуть  вдало підібраними  творами Великого Кобзаря. Тож запрошуємо  усіх шанувальників шевченківського слова ознайомитись з бібліотечними виставками, навчитися любити землю рідну, цінувати свій народ разом з Тарасом!

Більше фото - на блозі ЦБС

Переглядів: 1520 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz