Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2019 » Березень » 11 » До 205-ої річниці Тараса Шевченка
12:55 PM
До 205-ої річниці Тараса Шевченка

Шевченківський марафон на Подільщині

 

9 березня виповнюється 205 років з дня народження славного сина українського народу, видатного українського поета та художника Тараса Шевченка. До цієї славетної дати в бібліотекарями Куяльницької громади спільно з педагогами та культпрацівниками була проведена ціла низка різноманітних масових заходів. 

На маленьких читачів Новоселівської сільської бібліотеки чекало читацьке рандеву "України слово - народу мудрість і Тараса заповіт", проведене завідуючою бібліотекою Оленою Швець. Учнів Мардарівської школи зацікавила літературно-художня ікебана "Квіти в житті Тараса Шевченка", презентація книжкової виставки  «Поезії Шевченка торкнулися моїй душі…» від бібліотекаря Людмили Шевченко та шкільних педагогів та поетичний вернісаж «Жіноча доля у творчості Шевченка», проведений спільно з працівниками культури директором БК Піструіл Ю.Ю., художнім керівником Піструіл Л.В.

"Колись далекі ті слова знов задзвенять кобзарською струною" – під такою назвою пройшла літературна палітра в бібліотеці станції Борщі (завідуюча - Ганна Трояновська). Бібліотекарями Нестоїтської сільської бібліотеки Наталією Стопчанською, Тамарою Гребонос та вчителем української мови Ольгою Балтян були організовані поетичні читання «Шевченкове слово у віках». Поетична година «Велет української літератури» була проведена і для п’ятикласників Куяльницької ЗОШ бібліотекарями сільської бібліотеки Марією Каназірською, Ритою Гарматюк та класним керівником Ольгою Стрій.

В центральній бібліотеці Куяльницької ЦБС відбувся поетичний марафон «Співець – невольник правди й волі світоч».

Учням та читачам бібліотек було запропоновано познайомитися з книжково-ілюстративними виставками, присвяченими Тарасу Шевченку, взяти участь у літературних вікторинах, переглянути тематичні відеопрезентаціі, прослухати поезії Шевченка, покладені на сучасну музику. Діти із задоволенням декламували найвідоміші вірші великого поета, знайомились зі сторінками його біографії.

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 482 | Додав: Olga | Теги: Шевченко | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz