Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2017 » Липень » 26 » До 200-річчя Івана Айвазовського
2:45 PM
До 200-річчя Івана Айвазовського

Мистецький скарб Івана Айвазовського

 

26 липня в центральній районній бібліотеці відбувся літературно-мистецький альманах "Іван Айвазовський - всесвітньо відомий художник-мариніст", присвячений 200-річчю від дня народження видатного митця. Гостями заходу стали студенти I курсу Подільського професійного ліцею (куратор - Тетяна Попова).

Всьому світові Іван Айвазовський відомий як геніальний і надзвичайно плідний художник-мариніст, який залишив після себе більше шести тисяч робіт і мав великий вплив як на своїх сучасників, так і на послідовників в цьому виді живопису. Митець прожив велике і насичене яскравими подіями життя, але ведуча заходу - заступник директора ЦБС Людмила Бензар - детально зупинилась на українських сторінках його творчості, розповіла про вплив на його творчість мелодій мандрівних бандуристів, про українські мотиви на його полотнах (Дніпро, степ, весілля, чумаки), про великий внесок в розвиток рідного міста Феодосія, де завдяки зусиллям художника з'явились картинна галерея, історико-археологічний музей, бібліотека, художнє училище, побудовані водопровід, залізниця та торговий порт.

Продовжила захід бібліограф Інна Вербицька, яка запропонувала до уваги студентів відеопоказ найбільш відомих картин Івана Айвазовського та познайомила з цікавими фактами з його життя та творчості.

Завершувала літературно-мистецький альманах презентація книжкової виставки "Визначний співець моря", підготовлена завідувачкою відділом обслуговування користувачів Оленою Поповою. Демонструючи юнакам книжки та художні альбоми, Олена Володимирівна поділилась і своїми власними враженнями від екскурсії Феодосійською національною картинною галереєю імені І. Айвазовського.

Сподіваємось, що зустріч з прекрасним не залишила жодного байдужого, допомогла молоді доторкнутися до вершин світового мистецтва.

Переглядів: 622 | Додав: Olga | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz