Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2019 » Листопад » 28 » Декада правових знань
4:38 PM
Декада правових знань

Бібліомікс "Я - проти насильства!"

 

25 листопада по 5 грудня в центральній бібліотеці Куяльницької громади проходить декада правових знань. Одним із заходів декади став правовий бібліомікс «Я – проти насильства!», приурочений до Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства над жінками. 27 листопада цей захід був проведений для студентів першого курсу медичного училища ім. В. Жуковського (куратор Галина Разумєєва). 

Ведучі бібліоміксу - бібліотекарі Ольга Волкунович та Ірина Пашора – розповіли про історію виникнення цього дня у міжнародному форматі та познайомили аудиторію з світовою статистикою щодо насильства.

Вагомим доповненням до слів ведучих був цікавий тематичний відеоматеріал, серед якого: "Топ десяти країн світу, де жінки краще не народжуватися", інтернет-акція "TheBlackDot" ("Чорна точка"), журналістський флешмоб з хештегом "#Я не боюсь сказать", історія про кодове слово «папероні», широко розповсюджене в соцмережах Америки, на яке виїжджають усі рятувальні спецслужби. Велика увага у відеоматеріалі була приділена і змінами в сучасному правовому законодавстві, зокрема пілотному проекту по створенню мобільних груп протидії домашньому насильству – підрозділів «Поліна».

Уважно слухали майбутні медики і виступ присутніх на заході старшого інспектора Подільського центру пробації, майора внутрішньої служби Наталії Орловської та фахівця центру Тетяни Буженко, які на конкретних прикладах з практики своєї роботи надали практичні поради, як можна уникнути небезпечної ситуації, закликав не замовчувати жодного такого прояву, а звертатись по допомогу до фахівців права, щоб не залишити злочин без кари і не бути жертвою домашньої агресії.

Презентація книжкової виставки "Я – проти насильства, а ти?" вразила великою кількістю художніх творів українських та світових письменників, створених на реальних історіях жінок, які стали жертвами насилля та зуміли знайти сили жити далі, розповісти усьому світу про свою проблему та боротися за жіночі права.

Особливо глибокий слід у хлопців та дівчат залишив буктрейлер, створений за мотивами книги сомалійської письменниці, відомої фотомоделі та громадського діяча Уоріс Дірі "Квітка пустелі". Зал був переповнений емоціями: і сльози, і хвилювання, і справжні співпереживання за долю головної героїні.

Детальніше про захід читайте на сторінках блогу ЦБС
 

Переглядів: 409 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
bibliotekar
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz