Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2021 » Березень » 26 » Цифрова освіта в бібліотеці
2:45 PM
Цифрова освіта в бібліотеці

Тижневий марафон цифрової освіти в бібліотеках громади

 

В бібліотеках Куяльницької ЦБС триває Європейський тиждень цифрової грамотності, в рамках якого вже відбулись три онлайн-практикуми бібліотечних працівників громади за допомогою програми Zoom. Відрадно, що все більше і більше сільських бібліотекарів опановують ази цифрової грамотності, отримують сертифікати на національній платформі "Дія. Цифрова освіта" та допомагають користувачам своїх закладів пройти освітні курси платформи.

 

25 березня пройшов черговий онлайн-практикум, який познайомив бібліотечних працівників з важливим на сьогодні для усієї спільноти серіалом для батьків - "Безпека дітей в інтернеті". Освітній серіал складається з 10 серій 8-12 хвилинних серій, які розповідають про небезпеку, що чекає на наших дітей в онлайн-мережі і як батькам допомогти дитині захиститися від кібербулінгу, насилля, відрізняти шкідливий контент від нешкідливого і саме головне, попередити самогубство через вже відомі групи смерті в соцмережах, таких як "Синій кит", «Кити пливуть вгору»,«Розбуди мене о 4.20», F57, F58, «Тихий дім», «Рина», «Ня. Пока», «Море китів», «50 днів до мого самогубства».

26 березня завідуюча медіацентром центральної бібліотеки Ольга Волкунович стала однією з 301 учасника онлайн-марафону від Української бібліотечної асоціації «Цифрова грамотність людей та спільнот», в якому розглядалися питання діяльності цифрових хабів на майданчиках публічних бібліотек.

Сьогодні всі бібліотеки нашої громади, які мають доступ до інтернету, включені в національну мережу хабів цифрової освіти, тому професійна самоосвіта, вдосконалення своїх знань є пріоритетом для наших працівників.

Тиждень пройшов насичено. Бібліотекарами отримано багато нової та корисної інформації, якою вони готові ділитися зі своїми користувачами. Про це говорить і кількість сертифікатів, отриманих на цифровій платформі.

Переглядів: 1651 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz