Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2021 » Березень » 24 » Цифрова освіта в бібліотеці
5:30 PM
Цифрова освіта в бібліотеці

Онлайн-практикум з цифрової грамотності в бібліотеках громади

 

З 22  по 28 березня в Україні вперше на державному рівні стартував Європейський тиждень цифрової  грамотності, мета якого - підвищити рівень обізнаності про цифрову освіту. Бібліотекарі Куяльницької ЦБС, заклади яких підключені до мережі Інтернет, долучилися до освітньої компанії. В рамках тижня  в бібліотеках ЦБС пройдуть інформаційні заходи з популяризації платформи «Дія. Цифрова освіта» та практичні заняття для бажаючих освоїти базовий курс.

На сайті Куяльницької ЦБС були розміщені інформаційні матеріали про  національну платформу та консультації про проходження курсів цифрової грамотності  за допомогою навчальних серіалів. Інформаційна сторінка постійно оновлюється з виходом нових освітніх серіалів на нашому сайті. На національній платформі вже доступно більше п'ятидесяти освітніх онлайн-серіалів з різних тем. Ми відібрали посилання на серіали груп: новачків, батьків, молоді, школярів і підлітків.

З 23 березня Одеська область знаходиться в червоній зоні епідемічної небезпеки поширення гострої респіраторної хвороби COVID -19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.  Час карантину бібліотечні фахівці використають не тільки для внутрішніх робіт, а й для самоосвіти та підвищення своїх знань з цифрової грамотності.

24 березня пройшов практикум з проведення онлайн заходів (семінарів, нарад) в мережі ZOOM для бібліотекарів сільських філій. В практикумі взяли участь 20 бібліотекарів з 12 закладів Куяльницької ЦБС: бібліотеки сіл Нестоїта, Куяльник, Ставки, Коси, М. Фонтан, Качурівка, селище Борщі, ст. Борщі і працівники центральної бібліотеки.

Цей день був присвячений злободенній темі - медіаграмотності в часи пандемії в зв'язку з поширенням неправдивої, фейкової інформації в соціальних мережах, яка лякає людей та спонукає їх до хибних, безрозсудних вчинків. Ми рекомендуємо пройти цей курс всім бібліотекарам та користувачам наших груп в соціальних мережах та отримати знання, підтверджені сертифікатом.

25 березня на нас очікує новий курс, рекомендований для батьків - "Безпека дітей в інтернеті".  Очікуємо ми і на нових учасників  з бібліотек сіл: Глибочок, Бочманівка, Малий Куяльник, Розалівка, які долучаться до сьогоднішних учасників. 

 

Переглядів: 1570 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz