Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2012 » Квітень » 9 » Бібліотекарі видали книгу
1:34 PM
Бібліотекарі видали книгу
Бібліотекарі видали книгу

Нарешті вийшла з друку довгоочікувана бібліотекарями району краєзнавча збірка "Кожне сільце має своє слівце". Перша презентація книги відбулась на громадських зборах в селі Станіславка, бо саме з цього села розпочинається знайомство з діалектами Котовщини на сторінках цієї книги. Такі презентації відбудуться в бібліотеках кожного села, куди вже до кінця квітня надійде по одному примірнику збірки. А з її електронним варіантом вже сьогодні можна познайомитись на сторінках нашого сайту в розділі "Краєзнавчий гід".

Ця книга - наше перше друковане та електронне видання, спільний результат праці всіх бібліотекарів Котовського району. "Кожне сільце має своє слівце" - під такою назвою проводився краєзнавчий конкурс, присвячений 20 річниці Незалежності України, серед бібліотек Котовської ЦБС. Наш район багатонаціональний і села будувалися в різний період, тому в цьому збірнику ви знайдете діалектизми сіл з російськими поселенцями (Олександрівка та Чапаєвка), місцевий колорит молдовських сіл (Липецьке, Стара Кульна) і звичайно, українських.
      Сільські бібліотекарі провели велику пошукову роботу: розмовляли зі старожилами, записували прислів'я, приказки,місцеві прикмети та діалектизми, походження назв кутків,природних явищ, обряди, рецепти місцевої кухні, старовинні пісні, колядки, щедрівки, тощо. Підсумком їх роботи стали чудові альбоми та теки з місцевим краєзнавчим матеріалом.

Це перша "ластівка" Котовської ЦБС і "вилетіла" вона завдяки фінансовій підтримці депутатів районної ради, директора"Міжрайонного бюро забудовника" Сергія Романовича Чорного та депутата обласної Ради Анатолія Івановича Возіяна.

    




Отже, шановний читачу, ми щиро сподіваємося, що цей проект знайде свого поціновувача і кожен відшукає в ньому цікаве, корисне і пізнавальне для себе. І хоча ця книга не ідеальна, для нас вона цінна, бо за кожною сторінкою - кропітка праця сільських бібліотекарів.

Переглядів: 919 | Додав: Olga | Теги: читання, Тиждень, бібліотека | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz