Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2021 » Вересень » 13 » "Бібліотечний вересень"
11:05 AM
"Бібліотечний вересень"

Розмаїття вересневих заходів у бібліотеках громади

 

Багато цікавих, пізнавальних заходів та нових вражень дарує маленьким читачам та молоді екскурсійний «Бібліотечний вересень», який завзято крокує бібліотеками громади.

В Гидеримській бібліотеці «Бібліотечний вересень» подарував учням 2-4 класів екскурсію «У світ книжковий завітай», під час якої вони познайомились з дитячим книжковим фондом, правилами користування бібліотекою та "Порадами мудрої сови". Цікавою для дітей стала презентація книжкової виставки "Світ казковий і прекрасний" від завідувачки бібліотекою Василиси Полуденної.  Захопили хлопчиків та дівчаток і ігри та вікторини: "ТАК ЧИ НІ","З якої казки герой", "Відгадай загадку". Звернула увагу дітей бібліотекар і на книжкову виставку «Я люблю Україну» з розміщеними на ній книжками "Історія незалежності України" ,"Історія України в казках і легендах", "Легенди, казки та перекази українців", "Моя гордість - Україна, незламна держава" нашої землячки Людмили Вовк. Учні з задоволенням грали в аерохокей та збирали пазли. На згадку про бібліотеку бібліотекар подарувала дітям розмальовки та закладки для книг.

Завідуюча бібліотекою села Малий Фонтан Ірина Дмитрієва запросила дітей на віртуальну мандрівку "Мій рідний край - земля моєї долі". Діти мали змогу познайомитись з найкрасивішими місцями нашої країни, переглядаючи відеофільми: "Тустань скелі, що тримали на собі найбільшу фортецю Карпат", "Софіївка - найромантичніший парк України", "Скелі Довбуша", "Канівський заповідник, рай для пернатих за 120 км від Києва, місце незвичайної краси", "Асканія-Нова, де знаходиться унікальні тварини і 33 га незайманого степу» та інші.

Косівська бібліотека запросила школярів на літературно-музичну композицію під назвою «Пісня - душа народу».  Бібліотекар, Олена Дегтяренко розповіла дітям про єдину на Півдні України школу лірників, яка існувала в селі Коси в XIX столітті, продемонструвала фото самої ліри, аби молодше підростаюче покоління знало свою історію. Також запропонувала в мережі інтернет прослухати, як лунають бандура та ліра. Далі присутні розповідали про свої музичні вподобання, пригадували як сучасні молодіжні, так і народні пісні. Розмовляли також про те, що пісня є надзвичайно добрим антидепресантом:  в старовину людям в їх тяжкій роботі пісня завжди зігрівала душу, заспівавши - на душі ставало лагідно та спокійно.

У гості до бібліотеки станції Борщі завітала талановита землячка Надія Малишенко, яка пише чудові ліричні вірші.  Вона завітала до бібліотеки з подарунком - літературним альманахом "Наш край", до якого увійшли її твори "Немає кращої землі", "Люблю я мову". Читачі бібліотеки стали учасниками цікавої зустрічі з авторкою під назвою "Поезія нашого села", за ініціативою завідувачки Ганни Трояновської відбувся інтерактивний діалог з читачами та обговорення творів авторки, у яких йдеться про найважливіші життєві цінності - добро, дружбу і любов, та які прийшли до вподоби усім присутнім.

«Свято печерної картоплі» зібрало маленьких читачів села Чубівка. Бібліотекар Нелі Яніцька розповіла дітям про батьківщину картоплі, як вона потрапила в Європу. Разом із дітками пригадали страви з картоплі, вірші, загадки прислів'я, а потім усі дружно смакували печеною картоплею.

Заходи «Бібліотечного вересня» наповнюють бібліотечні приміщення та майданчики біля бібліотек дзвінкими дитячими голосами, піснями, веселим сміхом, а учасників екскурсій - новими враженнями та  новими книжками.

Більше фото  - на сторінках блогу бібліотеки

Переглядів: 1461 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz