Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2023 » Листопад » 15 » "Бібліотечний ліцей"
12:27 PM
"Бібліотечний ліцей"

Віртуальний простір сучасної бібліотеки: перші кроки в опануванні

 

15 листопада в центральній бібліотеці відбулось заключне заняття для слухачів школи молодого бібліотекаря "Бібліотечний ліцей". Програма цього дня була присвячена новітнім бібліотечним послугам, віртуальним бібліотечним ресурсам, знайомству з порталом "Дія. Цифрова освіта".

Для бібліотекарів ці питання є актуальними, так як бібліотеки сіл Любомирка, Чубівка, Малий Куяльник, Коси та Глибочок оснащені комп'ютерною технікою, мають безлімітний швидкісний інтернет і є хабами цифрової освіти для населення громади.

Заступник директора Людмила Бензар познайомила молодих бібліотекарів з низкою власних віртуальних ресурсів КУ "Публічна бібліотека ім. Є. Чикаленка Куяльницької сільської ради": сайтом, блогом, бібліотечними сторінками в соцмережі Фейсбук - "Краєзнавчий гід", "Поетична Подільщина", "В обіймах слова", "Книго_NEWS", "Дизайники Графічні".

Особливий акцент був зроблений на блоги та сторінки сільських бібліотек-філій, які висвітлюють діяльність закладів, анонсують бібліотечні події, популяризують бібліотечні послуги для мешканців, наголошено на важливості створення та ведення власного бібліотечного блогу та надані рекомендації по написанню статей, правильного викладення фотографій та ін.

Наголос на важливості вебресурсів був зроблений і в зв'язку з тим, що з цього року кількість переглядів власних блогів, кількість сторінок в соцмережах, віртуальних користувачів стають важливими показниками бібліотечної статистики і характеризують високу якість бібліотечного обслуговування населення.

Роз'яснення щодо технічних питань, пов'язаних з роботою комп'ютерної та розмножувальної техніки та роботою в інтернет-мережі надав системний адміністратор Віталій Бензар, зауваживши, що за технічною допомогою до методичного центру можна звертатися в будь-який час по будь-яким проблемним питанням.

З діяльністю бібліотек нашої громади в рамках державного освітнього проєкту "Дія. Цифрова освіта" молодих фахівців познайомила завідувачка медіацентром Ольга Волкунович, розповіла, як самим вдосконалити свої знання з цифрової грамотності та допомогти відвідувачам бібліотек пройти подібні заняття на порталі osvita.diia.gov.ua.

По закінчення заняття завідувачка методико-бібліографічним відділом Віра Фарфурак познайомила слухачів з цьогорічними змінами в формах бібліотечної звітності, роздавши відповідні бланки для заповнення наприкінці року, розповіла про основні вимоги планування роботи бібліотечного закладу на наступний рік.

Більше фото – на сторінках блогу бібліотеки

Переглядів: 139 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz