Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2017 » Липень » 11 » Бібліотечне навчання
2:39 PM
Бібліотечне навчання

Адвокація у стилі ЕКО

 

Бібліотекарі Подільської центральної районної бібліотеки Ольга Волкунович та Інна Вербицька стали учасниками V Всеукраїнської літньої школи адвокації для бібліотекарів «Адвокація у стилі ЕКО», яка проходила з 3 по 7 липня в мальовничому місті Заліщики Тернопільської області за сприянням Української Бібліотечної Асоціації.

На креативних та сучасних бібліотекарів з 9 областей України чекав інтенсивний адвокаційний тренінг, бібліотуристичні маршрути Тернопольщиною, дослідження екологічного туризму, як адвокаційного аргументу бібліотеки, зустрічі з громадами сіл, представниками влади та бібліотек краю, спілкування з однодумцями та колегами, обмін досвідом 24 години у режимі «нон-стоп» і, водночас, неповторний, чарівний світ Дністра, каньони, водоспади, скелі, печери та гроти Національного природного парку «Дністровський каньйон».

Бібліотекарі мали змогу ознайомитись з екопленерами: «Адвокація від А до Я: що це, для чого, хто виконує і який результат», «Адвокація від А до Я: успіхи бібліотек Заліщицького району», «Адвокація від А до Я: рекомендації IFLA та «зелені бібліотеки», «Адвокаційний бібліобрифінг з місцевою владою та громадськими екологічними діячами»; «Адвокація від А до Я: влада району і природоохоронна діяльність бібліотек» та ін., побувати на екскурсії старовинним дендропарком Заліщицького агроколеджу ім. Є.Храпливого, долучитись до світу екологічного туризму в еколого-краєзнавчій екскурсії на катамаранах до сіл Городок, Добрівляни та Синьків, взяти участь в захоплюючій екологічній експедиції до урочища «Червоне» в селі Нирків.

Прикрасили захід і «Вечірні посиденьки» з теплим спілкуванням учасників на березі Дністра, і вечір сторітеллінга «Велика сила маленьких історій», де звучали реальні історії успіху учасників школи, і спільне висадження "Дерева УБА".

Під час Випускного Екофесту, який проходив в форматі "печа-куча", наші бібліотекарі презентували екологічну програму «Подільщина на долонях турботи» на 2017-2020 роки, розроблену центральною районною бібліотекою. Презентуючи програму, дівчата розповіли про наш край, познайомили з нашою бібліотекою та роздали колегам виготовлені власноруч екологічні календарі, закладки, візитки Подільської ЦРБ, пам’ятки та сувеніри.

По завершенні заходу Інна та Ольга отримали відповідні сертифікати про навчання та багато яскравих вражень. Вони дуже вдячні всім організаторам цієї неймовірно красивої і пізнавальної поїздки за бібліотечний досвід в написанні бібліотечних екологічних програм, в підготовці та проведенні екологічних заходів, придбаний завдяки Українській Бібліотечній Асоціації, і який вони будуть втілювати в подальшу роботу нашої ЦБС.

Детальніше про захід читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 568 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz