Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2023 » Липень » 3 » Безпечне літо
12:06 PM
Безпечне літо

Безпечні канікули з бібліотекою

 

З метою забезпечення безпечного літнього відпочинку дітей, формування та розвитку у дітей умінь та навичок щодо захисту свого життя і здоров'я під час воєнного стану, створення умов для повноцінного розвитку дітей в Куяльницькій громаді проходить цикл профілактичних заходів "Безпечні канікули", активну участь в якому беруть бібліотеки.

«Безпечні канікули – корисна інформація» - під такою назвою відбулась профілактична година в приміщенні Малофонтанського ФАПу, організована та проведена завідувачками бібліотекою, клубом та медпрацівником. Дітям роз’яснювали правила безпеки під час літніх канікул, правила поведінки на воді, розповідали про отруйні рослини, тварини, гриби. Також учасники заходу навчалися  надавати першу домедичну допомогу.

Повітряна тривога по всій країні - тепер це наша реальність, із якою ми продовжуємо вчитися жити. Аби зменшити ризики, бібліотека селища  Борщі провела інформаційну годину «Правила поведінки під час повітряної тривоги: що робити, коли лунає сирена».  Завідувачка бібліотекою  провела з дітьми вікторину, поставила їм кілька запитань із варіантами відповіді. Також діти отримали пам'ятку-інструкцію щодо дій у випадку повітряної тривоги.

Година спілкування «Зупинимо булінг разом» зібрала разом юних читачів бібліотеки села Борщі. Діти з поняттям «булінг», його видами та проявами, навчилися розрізняти понятті «конфліктна ситуація» та  «булінг». Учасники жваво обговорювали різні життєві випадки, переглянувши відео "STOP Булінг", "Як боротися з булінгом; поради для дітей"  та мультфільм  "Жив собі чорний кіт".

Центральна дитяча бібліотека запрошує своїх віртуальних користувачів у Фейсбуці на цикл веб-знайомств з пізнавальними довідковими книжковими виданнями  «Що робити, коли…», за допомогою яких діти дізнаються, наприклад, як не стати жертвою в інтернеті, що робити, якщо ти сам вдома, а в двері дзвонять, що робити, коли занадто спекотно, та інше, щоб дитячий відпочинок був завжди безпечний.

Більше фото - на блозі бібліотеки

Переглядів: 171 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz