Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2015 » Квітень » 28 » Заходи до річниці Чорнобильської трагедії
8:15 AM
Заходи до річниці Чорнобильської трагедії

На Чорнобиль журавлі летіли...

 

Є у людства  дати: щасливі, радісні, сумні. 26 квітня - дата, яка стала для всіх наступних поколінь українців "чорною". І скільки б не минуло років, і сьогодні не вщухає біль, не полишає людей тривога, не загоюється Чорнобильська рана. Кожного року в ці дні бібліотеки проводять тематичні заходи, вшановуючи пам'ять ліквідаторів аварії, які ціною свого життя врятували мільйони людей, розповідаючи про небезпеку, яку може нести "мирний" атом.

"На Чорнобиль журавлі летіли" - під такою назвою пройшла зустріч з учасниками Чорнобильської трагедії в бібліотеці села Чапаєво 23 квітня. Іван Бондаренко та Миколай Письмак - тільки двоє з ліквідаторів тієї страшної трагедії з шести, які залишилися на сьогодні в живих. Маленька бібліотека ледь вмістила усіх бажаючих поспілкуватися з живими свідками аварії та їх родичами, почути з перших вуст всю правду про події тієї квітневої ночі.
24 квітня в бібліотеці села Гидирим відбулась година-роздум "Гіркий спомин про Чорнобиль". Старшокласники місцевої школи ознайомились з літературою про події тієї трагедії та дізнались про наслідки екологічного лиха.
Цього ж дня в Липецькій центральній бібліотеці пройшла історична година "Ніч сколихнулась вибухом бою" та презентація виставки "Чорнобиль у спогадах та фотознімках".
Бібліотекар села Коси запросила учнів на презентацію фотовиставки "Чорнобиль - біль мого народу" та розповіла дітям про подвиг земляків - ліквідаторів аварії на ЧАЕС.
Подібні заходи відбулися і в інших сільських бібліотеках району.
 
Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС
Переглядів: 915 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz