Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2016 » Січень » 12 » Заходи до Новорічних свят та Різдва Христова
11:04 AM
Заходи до Новорічних свят та Різдва Христова

Барвистий каскад новорічно-різдвяних свят

 

Січень – казковий місяць, адже він особливо багатий на свята: зустріч Нового року, Різдво Христове, Василя та Святе Водохреща, з якими пов’язано багато звичаїв та традицій, що накопичувались віками. Цілий каскад новорічно-різдвяних свят крокує районом, не обминає він і бібліотеки.

5 січня різдвяні свята завітали до Борщівської бібліотеки-філії №37, де завідуюча бібліотекою  Ганна Трояновська запросила учнів місцевої школи-інтернату на народознавчу годину "Добрий вечір тобі, пане господарю". Ганна Михайлівна розповіла дітям про традиції святкування українського Різдва, приготування до нього, святкові обряди та звичаї. А далі господиня бібліотеки запросила учнів на справжній майстер-клас з  приготування цариці різдвяного столу - куті та головного блюда, яке обов'язково повинно бути 6 січня в кожній українській хаті, - вареників.

Після приготування Різдвяних страв був проведений конкурс на кращу колядку. Учасники заходу розповідали цікаві зимові історії, читали вірші, звичаї, прикмети, а також вирушили у віртуальну подорож "Різдво в різних країнах світу", ознайомившись з  традиціями і звичаями інших народів.

Бібліотекарі сіл Липецьке (Інга Урсул) і Борщі (наталія Іванкова) запросили молодь на традиційне колядування. Ходили селом, зі святом вітали, всім здоров’я бажали - господарю на воли, господині на квочки, хлопцям-дівчатам на гуляння, малим дітям забавляння, Христу-Богу вихваляння!

А за тиждень після колядок буде відзначатись Щедрий вечір, який не обійдеться без народних вистав з переодяганнями, щедрівками, гарними побажаннями…Свята продовжуються…

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС
 

Переглядів: 1584 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz