Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2015 » Лютий » 17 » Заходи до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав
10:14 AM
Заходи до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Афганом обпалені серця

 

11 лютого в бібліотеці села Нестоїта пройшла година спілкування "Ми будем довго пам'ятати і вам забути не дамо", проведена спільно з працівниками Будинку культури. Учням місцевої школи була презентована книжкова виставка "Вогненними дорогами чужих країн" та оповідь про семеро воїнів-односельців, які брали участь у Афганській війні.

У цей же день в приміщенні Новоселівської сільської бібліотеки проходив урок мужності "Війна як війна" для учнів 9 класу. Зав. бібліотекою Олена Швець розповіла молоді про простих людей села: І. Чубу та М. Сіренка, які пройшли пекло війни в Афганістані, і стали прикладом героїзму, мужності і вірності військовому обов'язку.

12 лютого вже за традицією в центральній бібліотеці села Липецького відбулась зустріч місцевих воїнів-афганців з старшокласниками села "Афганістан - символ мужності". Як солдати, які повернулися з поля війни, С. Сербул, А. Цуркан, В. Чебан розповіли юнакам про свої фронтові дороги та вшанували хвилиною мовчання пам'ять тих, хто не повернувся з бою.

13 лютого вшанувати пам'ять полеглих у афганських ущелинах, зібралися читачі бібліотеки М. Фонтан. Зав. бібліотекою Ірина Дмитрієва та зав. клубом Ірина Попенко запропонували присутнім історичну годину "Афганська війна: правда і міфи", розказали в цифрах і фактах про війну, яка потім прорвалась у світ безліччю віршів та пісень.

Бібліотекар Гидиримської бібліотеки Марія Трончу та директор Будинку культури Олеся Смілянська в цей день завітали до сільської школи з презентацією книжкової виставки "Ви в безсмерті навічно живі" та літературною композицією "Афганом обпалені серця". На захід була запрошена вдова воїна-афганця, капітана Василя Цуркана, Марія Іванівна, а після зустрічі були покладені квіти до меморіальної дошки.

14 лютого зустріч з воїнами-інтернаціоналістами "Ще й досі не загоїв рани одвічний біль Афганістану" відбулась і в Чапаєвській сільській бібліотеці. Четверо чапаєвців: В. Дем'яненко, М. Барбірош, О. Вакар та О. Кочін нагороджені медалями за відвагу та на собі пізнали ціну життя, ціну чоловічої дружби. Захід підготували бібліотекар Тетяна Дем'яненко та зав. Будинком культури Олена Вишневська.

Невеличкі подарунки, щира гостинність та душевна розмова - це той невеликий перелік речей, які ми можемо сьогодні зробити для тих, хто побував у справжньому горнилі війни.

 

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

 

Переглядів: 1207 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz