Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2015 » Жовтень » 15 » Заходи до Дня українського козацтва та Дня захисника України
4:13 PM
Заходи до Дня українського козацтва та Дня захисника України

Козацька слава ніколи не загине!


14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці, в нашій країні відзначається День українського козацтва та День захисника України. Цим знаковим для всіх українців датам присвячена ціла низка масових заходів в бібліотеках та клубних закладах нашого району.

12 жовтня в бібліотеці села Розалівка в рамках "Бібліотечного спарингу" бібліотекар села Мардарівка Людмила Шевченко провела для сільської громади народознавче свято "Пресвята Богородице, моли Бога про нас...", де презентувала книжкову виставку "Козацький оберіг", літературно-музичну композицію "Покрова" за участю старшокласників мардарівської школи на чолі зі шкільним бібліотекарем та продемонструвала відеоролик "Золоті купола козаччини".
9 жовтня бібліотекар селища Борщі Оксана Перебітюк запросила своїх читачів на історичну годину "Козацька слава ніколи не загине", під час якої була проведена вікторина "Козацькі традиції та обряди" та презентація книжкових виставок "Володарі гетьманської булави" та "Козаччина – символ свободи".

Історична година до Дня українського козацтва  "Історичні постаті" пройшла і в бібліотеці села Куяльник. Бібліотекарі Тетяна Бойко та Марія Каназірська розповіли дітям про відомих українських козаків, які ввійшли в історію своїми героїчними вчинками, і презентували огляд літератури "Козацькі вожді України".
13 жовтня  у Малофонтанській бібліотеці бібліотекар Ірина Дмитрієва та зав. клубом Ірина Попенко запропонували для дітей села історичну вікторину "Гей ви, преславні козаченьки!" та запросили у кіноподорож "Козацька слава". Діти із задоволенням взяли участь у вікторині, відповідачі на запитання якої, користувались книгами по історії козацтва, представленими на тематичній книжковій виставці.
Такі заходи спрямовані на виховання у дітей та молоді любові до свого народу, відданості своїй Батьківщині, збереження кращих військових традицій та звичаїв та уславлення героїв свого народу.

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС
 

Переглядів: 1722 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz