Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2015 » Лютий » 24 » Заходи до Дня рідної мови
12:45 PM
Заходи до Дня рідної мови

Як пам'ятає мову рід - йому не буде переводу

 

21 лютого наша країна широко відзначає міжнародний День рідної мови. З нагоди цієї дати в Качурівській ЗОШ I-III ст. сільським бібліотекарем К.П. Гоцуленко та вчителем  української мови Т. І. Бондар. було проведено свято мови «Наша мова – солов’їна» для учнів 4 та 8 класу.  З захватом присутні слухали мелодійні вірші та пісні про мову та Україну у виконанні Р. Бригадира, В. Мельниченко, Д. Куриляк, Т. Юрченко. В сільській бібліотеці був проведений огляд книжкової виставки «Які чудові барви у нашій рідній мові».

Завідувачка бібліотекою села Малий Фонтан Ірина Дмитрієва запросила дітей на вікторину "Подорож океаном рідної мови". Учасники навипередки відповідали на питання конкурсів "Розминка", "Що означає цей фразеологізм?", "Мовні загадки", "Прислів'я". Кожен з учасників проявив себе як гарний знавець української мови, і всі учасники отримали невеличкі подарунки.  А після вікторини на дітей чекав цікавий огляд книжкової виставки «Мово рідна, ти – життя народу і культури рідної краса».

В приміщенні Чубівської сільської бібліотеки відбулося свято рідної мови «Мово рідна моя – ти живеш у вінку українських пісень, в білосніжній простій вишиванці». Бібліотекар Неоніла Іванівна Яніцька запропонувала учням 2-7 класу невеличкий екскурс в історію української мови.   Екскурс продовжився рядками безсмертного Шевченкового «Заповіту», який продекламував Євген Солодовніков, а потім всі  заспівали  «Коломийки» про українську мову.
 
20 лютого в гості до Новоселівської сільської бібліотеки завітали учні - шанувальники мови, знавці рідного слова.  Завідуюча бібліотекою Олена Швець презентувала книжкову виставку "Мова - коштовний скарб народу." Бібліотекар разом із учнями пригадали прислів'я та приказки, у яких узагальнюються народні погляди на культуру мовлення, і зачитала учням правила мовного етикету. Дітям були запропоновані конкурс скоромовок, конкурс "перекладач", "швидкісний експрес", а найцікавішим виявився конкурс "Відгадай предмет" із "чорної скриньки".
 
В бібліотеці села Гонората пройшла поетична година "Зі співом на вустах", присвячена 144-ій річниці з дня народження Лесі Українки.  Бібліотекар Якубовська С.К. представила учням 9-го класу книжкову викладку "Я в серці маю те, що не вмирає..." та ознайомила  з життєвим та творчим шляхом поетеси. У виконанні Насті Годованець, Андрія Брагуци, Марини Осадчук позвучали відомі вірші великої української поетеси.
 
Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС
Переглядів: 1620 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz