Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2015 » Лютий » 20 » Заходи до Дня Героїв Небесної Сотні
2:27 PM
Заходи до Дня Героїв Небесної Сотні

Життя, обірване на злеті

 

20 лютого Україна вшановує подвиг учасників Революції гідності та увічнює пам’ять Героїв Небесної Сотні. В цей день на патріотичну годину «Життя, обірване  на злеті» до Станіславської сільської бібліотеки  завітали місцеві прикордонники на чолі з капітаном  Касюном Василем Васильовичем та   воїни Національної гвардії України під керівництвом лейтенанта Григорука Андрія Вікторовича.

Перед початком заходу завідуюча бібліотекою Валентина Іванівна Христич ознайомила гостей з історією села, провела екскурсію по бібліотеці, розповіла про традиції та звичаї нашого краю (адже всі гвардійці родом з міста Київ та Київської області).

Патріотичну годину розпочав голова місцевої громади Аркадій Миколайович Сітарчук, який привітав всіх присутніх з першою річницею Революції гідності та закликав до вшанування пам’яті  Героїв Небесної Сотні. Хвилиною мовчання всі присутні вшанували тих героїв, що загинули за свою країну, за свій народ.

На Майдані пліч опліч стали українці та євреї, росіяни та вірмени, грузини та білоруси, яких об'єднала українська земля та бажання жити у вільній країні. Ні кулі снайперів, ні гранати, ні людська жорстокість не змогли перемогти цих людей. Вони гинули, та не здавались. Так на майдані з’явилась ще одна сотня – Небесна, кожен із якої заплатив за свої переконання найвищу ціну – життя... І для нас є святим обов’язком гідно вшанувати Героїв. Щоб ми пам’ятали за що вони загинули. Щоб ми їх не зрадили. Інакше не можна.

Після завершення патріотичної години гості попрямували до місцевої школи, де на них з нетерпінням очікували школярі та педагоги, які приготували свою концертну програму та святкове частування.

Детальніше про захід читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 1019 | Додав: Olga | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz