Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2015 » Березень » 25 » Заходи до 85-річчя Ліни Костенко
11:36 AM
Заходи до 85-річчя Ліни Костенко

Королева української поезії XX століття

Історія  залишила нам не так багато жіночих імен  у поезії: грецька поетеса Сапфо, Анна Ахматова, Леся Українка… У цей ряд ми з повним правом можемо поставити  Ліну Костенко, 85-річчя якої широко відзначалося в бібліотеках Котовщини.

Одним із найцікавіших  та наповнених став День автора в центральній районній бібліотеці під назвою "Я дерево, я сніг, я все, що я люблю, що я люблю…і, може, це і є моя  найвища сутність", який проходив 20 березня

У літературному портреті «В її віршах історія народу: його щасливі і тривожні дні», представленому працівниками ЦРБ  Поповою  О. В., Лук ’янчук Л. Є., висвітилися основні етапи творчого злету майстрині українського слова. На засіданні салону "Бестселер"  районні поети та члени літературного об’єднання «Промінь»: Низовцов М.І., Гожа Л. О., Корембліт О. Х., Барсукова В.І., Шиманська Л.Н. висловили своє відношення до Ліни Костенко, зачитавши власні вірші, присвячені улюбленій авторці. Відео-презентація «Королева української поезії  ХХ століття», буктрейлер на книгу Ліни Костенко «Маруся Чурай» та огляд книжкової виставки "Слова, як сонце, сходили в  мені" спонукали користувачів бібліотеки ще раз взяти до рук книжки з творами поетеси, перечитати знайомі рядки та відкрити нові відтінки її таланту.

В Гоноратській бібліотеці відбулася веб-презентація "Поетична" Ліна Костенко". Бібліотекар Якубовська С. К.  познайомила учнів 7 класу з цікавими фактами біографічної та творчої діяльності  Ліни Костенко та запропонувала огляд книжкової виставки. Салкуцан Карина та Руснак Маша продекламували улюблені вірші поетеси.

Літературна година "Блакитна троянда поетичного саду України" зібрала шанувальників творчості Ліни Костенко в бібліотеці села Малий Фонтан. Невеличка виставка-портрет та змістовна розповідь завідувачки бібліотекою Дмитрієвої І. П.  про життєвий та творчий шлях поетеси розширив уявлення присутніх про грані поетичного таланту видатної поетеси сучасності.

Літературні вечорниці "Поезія - молодість душі" в Куяльницькій сільській бібліотеці зібрали юних поетів. Замараєва Ганна, Голуб Марина, Беляєва Анастасія, Зігмунд Яна та Козаченко Олена натхненно декламували вірші Ліни Костенко та власні твори біля книжкової викладки,  презентованої завідувачкою бібліотекою Бойко Т.С.

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 1265 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz