Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2015 » Вересень » 15 » Вшанування хлібу та хліборобської праці
2:05 PM
Вшанування хлібу та хліборобської праці

Як тепло пахне хліб!

 

Хліб здавна вважався символом святості, символом радості, щастя, здоров’я та багатства, а праця хлібороба була, є і буде самою найпочеснішою. Цінувати хлібний колос та шанувати хліборобську працю вчать своїх читачів бібліотекарі нашого району.

10 вересня до бібліотеки села Липецького 1 ч. були запрошені учні 5-го класу загальноосвітньої школи на інформаційну годину "Ціна хліба", під час якої бібліотекар Алла Ткаченко познайомила школярів з цікавою легенду про хліб та казкою про Стобіда, розповіла про підняття цілинних земель, про пайку блокадного хліба.  Діти розповіли, як випікають хліб їхні бабусі і як працюють на полях їхні батьки та із задоволенням пригадали відомі народні приказки та прислів'я про хліб.

А наступного дня свято під назвою "Як тепло пахне хліб!" зібрало учнів та педагогів Мурованської школи. Сільський бібліотекар Алла Кошетар ознайомила учнів з історією виникнення хліба, обрядами та звичаями нашого народу, розповіла, що треба з пошаною відноситися до хліборобської праці, до найдорожчого, що є в людини – хліба. Діти читали вірші,  присвячені хліборобській праці і хлібові, розповідали прислів’я, відгадували загадки про хліб і хліборобську працю. 

Хай завжди на нашому столі лежатиме хліб, свіжий і святий! Щоб ніколи не черствів, бо як мовить народ, коли черствіє хліб, то черствіють душі. Не дамо ж зачерствіти душам!   

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС                   

Переглядів: 923 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz