Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2017 » Серпень » 10 » Волонтерський проект "БУР"
4:06 PM
Волонтерський проект "БУР"

"БУР-talks"-2. Єднаймося задля якісних змін у суспільстві!

 

Насичена програма, надзвичайно цікаві гості, говіркі та харизматичні спікери, енергійні та талановиті керівники проектів - це складові другого заходу "БУРtalks"-2, проведеного волонтерською організацією "Будуємо Україну разом" в центральній районній бібліотеці. Весь вечір у читацькій залі було надзвичайно гамірно:  українська мова  перепліталася з італійською, російською, англійською, навіть кримсько -татарською...

Першим спікером зустрічі виступила координатор та засновник проекту "Краса рятує", львів'янка, студентка Української академії лідерства Ксенія Матусевич, метою якої є показати красу української культури в гармонії із сучасністю шляхом фотосесій в національному вбранні. Благодійні кошти, зібрані за її проектом, спрямовуються на організацію розважальних заходів для дітей, які перебувають у відділенні хіміотерапії у Чорнобильській лікарні.  

З великою зацікавленістю волонтери зустрічали засновника "КримSOS", українського журналіста, аналітика і консультанта з комунікацій в експертній компанії "Pro.mova" Аліма Алієва, який презентував молоді нову книгу "Незламний" з серії "Гордість нації". Книга побудована у формі діалогу з Мустафою Джемілєвим і є портретом сучасного національного лідера кримських татар.  

Журналіст Львівського радіо, організатор Львівського вуличного фестивалю «Кіт Ґаватовича» та його головний режисер, режисером неформального театру «Склад 2.0»(«Другий склад»), який функціонує з 2010 року у Львові, Єва Якубовська поділилася основами акторської майстерності та зупинилась на організації фестивалів, пошуку спонсорів та важливості підтримки з боку влади. 

Завершували зустріч волонтери з Італії:Сімон, Вітторіо і Даніель. Молоді люди вже побували у Львові та Києві і вперше в своєму житті побували в райцентрі України - в Подільську. В Італії вони є волонтерами, що займаються проблемами біженців з Африки, організаторами культурно-масових заходів з адаптації  біженців в соціумі.  До України приїхали з метою створення фільму про сучасну українську молодь. Доктор соціальних наук, дослідник молодіжних рухів Сімон на англійській мові розповідав про враження від  Майдану України у 2014 році, коли він вперше відвідав нашу країну, і про те, що він активний учасник проекту StopFake в Італії, мета якого - посилення медіограмотності   та боротьба за чітке відокремлення між журналістськими фактами і пропагандою.

Бібліотекарі були приємно вражені інтересом  юнаків та дівчат до бібліотечних виставок, книжкових полиць і до  новинок сучасної української літератури. На протязі усього заходу можна було вихопити миттєвості, коли гості з цікавістю розглядали книги та завмирали біля книжкової шафи. 



Детальніше про захід читайте на сторінках 
блогу ЦБС

Переглядів: 716 | Додав: Olga | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz