Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2011 » Листопад » 7 » Відкриття пунктів вільного доступу до Інтернету в бібліотеках Котовського району
6:31 PM
Відкриття пунктів вільного доступу до Інтернету в бібліотеках Котовського району

   Відкриття пунктів вільного доступу до Інтернету в бібліотеках Котовського району

     Поволі падає золоте листя і вкриває задумливу землю розкішним пухнастим килимом. І це золото дароване нам щедрою осінню на знак щасливої долі. І цей день, осяяний усмішками наших гостей є гарним початком нової справи.
   
Українці як правило восени святкують весілля, ми теж сьогодні святкуємо зародження нової Бібліотечної інтернет-сім’ї на презентації проекту «Організація нових бібліотечних послуг з використанням Інтернет!» в Котовському районі. 
   
 Вже майже рік такі послуги користувачам міста та району надає центральна районна бібліотека за проектом LEAP.


     А від сьогодні до мережі Інтернет приєдналися ще три бібліотеки району - районна дитяча бібліотека, бібліотека станції Борщі і Гоноратська бібліотека за програмою Бібліоміст.

   Ці проекти покликані перетворити публічні бібліотеки на сучасні громадські центри та підвищити роль бібліотек в українському суспільстві.



   «Бібліоміст» - це чотирирічна програма, серед основних завдань якої – покращення доступу населення до інформації шляхом обладнання публічних бібліотек технікою; навчання бібліотекарів з метою підвищити якість послуг для відвідувачів; а також формування у суспільстві розуміння ключової ролі бібліотек і необхідності їх підтримувати.
За цією програмою кожна з трьох бібліотек нашої системи отримала набір комп’ютерного обладнання, який включає по чотири сучасних комп’ютери з ліцензійним програмним забезпеченням, з вебкамерами, принтерами та сканерами, обладнанням для створення локальної мережі та підключення до Інтернету.

   Втілення цього проекту в життя було б неможливим без фінансової підтримки місцевих органів влади: районної державної адміністрації, районної ради, голів сільських рад та спонсорської допомоги підприємців району.
  Відкриття нових Інтернет-центрів стало справжнім святом для мешканців району.


    20 жовтня відбулося урочисте відкриття Інтернет-центру в бібліотеці станції Борщі. Символічну червону стрічку до всесвітньої мережі перерізали начальник відділу культури та туризму райдержадміністрації Ольга Михайлівна Шапран та комерційний директор «Трансагропрому» Олександр Григорович Далакішвілі. Слова подяки і вітання звучали від голови Борщівської сільської ради Валентини Петрівни Правенко, директора ЦБС Котовського району Світлани Миколаївни Дюгаєвої. 




Скористатися новими бібліотечними послугами, продемонструвати можливості Інтернету, поспілкуватися з іншими бібліотеками за допомогою «Скайпу» запросила всіх присутніх завідуюча філією Ганна Михайлівна Трояновська.


Наступного дня подібний захід пройшов в прикрашеній різнокольоровими кульками, яскравими рекламними плакатами та живими квітами районній дитячій бібліотеці. Комфортні умови та справжній затишок, цікаве оформлення працівникам бібліотеки допоміг створити районний відділ культури та туризму.

З словами вдячності до присутніх звернулася заступник директора по роботі з дітьми Тетяна Андріївна Токаренко, зауваживши, що саме в дитячій бібліотеці народжується справжній читач, і дуже добре, що свій читацький шлях діти почнуть в сучасній бібліотеці, з новими бібліотечними послугами.



Стрічку до Інтернет-центру перерізали начальник відділу культури та туризму райдержадміністрації Шапран Ольга Михайлівна та директор ЦБС Дюгаєва Світлана Миколаївна.


   

Великим урочистим заходом стало відкриття Інтернет-центру в бібліотеці села Гонората, яке відбулося на районному рівні, остаточно затвердивши факт народження Інтернет-сім’ї Котовського району та початок перетворення бібліотек району в сучасні громадські центри. На урочистостях були присутні почесні гості: Волошенков Дмитро Борисович, заступник голови облдержадміністрації, Скудило Ірина Володимирівна, заступник голови районної державної адміністрації, Карауш Олександр Валерійович, заступник голови районної ради, Станков Владислав Миколайович, начальник управління культури та туризму облдержадміністрації, Шапран Ольга Михайлівна, начальник відділу культури та туризму, Наталія Новакова, координатор по роботі з партнерами програми «Бібліоміст», Бурдейний Павло Васильович, голова Гоноратської сільської ради, які щиро привітали всіх гоноратців зі святом та подарували бібліотеці цінні подарунки.




   
Символічну червону стрічку перерізали навіть двічі в зв’язку з запізненням Наталії Новакової: першими – Дмитро Борисович Волошенков, Владислав Миколайович Станков та голова сільради Павло Васильович Бурдейний, вдруге – Наталія Новакова, Ольга Михайлівна Шапран та Павло Васильович Бурдейний.
   
Присутні скористалися новими послугами бібліотеки, відчули переваги та можливості комп’ютерів та Інтернету, провели відео конференцію з філіями, використовуючи програму Скайп, поспілкувалися з людьми. Бібліотекар філії Світлана Кирилівна Якубовська наголосила, що скористатися доступними ресурсами можуть не тільки читачі, але й ті, хто досі не відвідував бібліотеку і запросила до бібліотеки усіх бажаючих.

 
   

    Цікавим сюрпризом заходу стала театральна мініатюра у виконанні маленьких читачів про веселих мишат Крутя та Вертя, які також раді відкриттю Інтернет- центру в сільській бібліотеціі у яких свої плани, щодо інтернет - простору...
   
Допомогли перетворити захід у справжнє свято, як завжди, працівники районного центру культури та дозвілля на чолі з Михайлом Трохимовичем Івановим. Сама подія і музичний колектив «Добрий настрій» і справді подарували добрий настрій всім присутнім на святі мешканцям села. А відобразити на фото та відеоматеріалі ці визначні подіі нам, як завжди, допоміг наш оператор і друг Шапран Олександр Сергійович.


Двері в Інтернет відкриті! Запрошуємо Вас в інформаційний Всесвіт!


Переглядів: 6731 | Додав: Olga | Теги: Бібліоміст, інтернет | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz