Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2013 » Вересень » 9 » Відкриття історико-меморіального куточку лірництва в бібліотеці села Коси
12:36 PM
Відкриття історико-меморіального куточку лірництва в бібліотеці села Коси
Співцям українського народу

5 вересня 2013 року
в бібліотеці села Коси відбулося урочисте відкриття історико-меморіального куточку, присвяченого випускникам єдиної на півдні України школи лірників, "Співцям українського народу", яке було приурочено річниці встановлення меморіальної дошки косівським лірникам на приміщенні сільської школи.
Учасниками заходу стали учні 8-9 класів ЗОШ I-II ст. та їхні керівники: педагог-організатор Наталія Миколаївна Руснак та вчителька української мови та літератури Таїсія Дмитрівна Качковська. Підготували та провели захід працівники районних методичних центрів ЦБС Котовського району. На урочистості завітала начальник відділу культури райдержадміністрації Ольга Михайлівна Шапран.
Гостям заходу були запропоновані презентація фотохроніки урочистостей з нагоди відкриття меморіальної дошки, цікавий екскурс в історію лірництва та кобзарства України, перегляд відеофрагментів художніх кінофільмів, присвячених кобзарям.
Начальник відділу культури Ольга Михайлівна Шапран розповіла учням про історію косівської школи лірників, привітала з відкриттям меморіального куточку в бібліотеці та подарувала для куточку перші експонати - ляльки: сліпого бандуриста та його хлопчика-поводиря, які є авторськими роботами самобутньої майстрині району Інни Штепи.


Детальніше про хід урочистостей читайте на сторінках
блогу ЦБС
Переглядів: 785 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz