Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2014 » Березень » 5 » Урочистий захід до 200-річчя Тараса Шевченка
11:09 AM
Урочистий захід до 200-річчя Тараса Шевченка
Нас єднає Шевченкове слово

28 лютого в приміщенні клубу залізничників відбувся урочистий захід до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка "Нас єднає Шевченкове слово", який зібрав працівників культури, філологів та учнів з усього Котовського району. Урочистості розпочалися з хвилини мовчання за загиблими у мирний час співвітчизниками.  Далі на фоні відомої мелодії пісні "Думи мої, думи..." лунали величальні слова шани і поваги великому українцю - Поету, Пророку, Кобзарю.
Ведучі заходу - директор районного Центру культури та дозвілля Михайло Іванов та бібліотекар краєзнавчого відділу центральної районної бібліотеки Надія Балабан - донесли до кожного в залі велике значення Тараса Шевченка для світової культури, його неоціненний вклад в українську літературу та образотворче мистецтво.
Про величезний мистецький доробок Шевченка розповіла презентація "Шевченко-художник", підготовлена методистом районної дитячої бібліотеки Оленою Зінченко.
У царство мудрого і красивого, правдивого і цінного, сильного і ласкавого, доброго і мужнього Шевченкового слова запросили присутніх учень Валерій Яворський (с. Климентево), дівчата з села Борщі Мирослава Мараренко та Ірина Квятковська з літературно-музичною композицією на поему "Тополя", методист РЦКД  Надія Григорщук з поемою "Лілея".
Зацікавлено спостерігали учасники та гості заходу за кадрами документального фільму про  сходження українських альпіністів  на пік Шевченка та сторінками презентації "Вінок Кобзареві" зі світлинами пам'ятників Шевченко в Україні і в усьому світі.
Свій вінок Кобзареві на сцені клубу залізничників сплели учасники чисельного хору клубних працівників культури, які в святкових українських вишиванках виконали улюблені пісні Великого поета, а молодий, талановитий юнак з села Малий Фонтан Богдан Гроза продекламував свій власний авторський вірш "Україна соборна".
Пісня "Реве та стогне Дніпр широкий" у виконанні багатоголосого хору підняла увесь зал, який дружньо підхопив величні рядки Шевченкової пісні. Під оплески учасників заходу урочисто, з корзинами квітів, покидали зал делегації  для покладання квітів у підніжжя пам'ятників Тарасу Шевченку, які знаходяться в селах Нестоїта та Бочманівка.

Детальніше про захід читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 899 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz