Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2017 » Жовтень » 3 » Туристична подорож до Всеукраїнського Дня бібліотек
8:21 AM
Туристична подорож до Всеукраїнського Дня бібліотек

Бібліоподорож "Країною храмів та левів"

 

Вже другий рік поспіль своє професійне свято бібліотекарі Подільщини відмічають мандруючи туристичними маршрутами України. І, зважаючи на те, що День туризму та День бібліотек в календарі знаходяться майже поруч, святкуючи професійне свято, бібліотекарі поєднують приємне і корисне.

Цьогорічну подорож бібліотекарі присвятили «Країні храмів та левів» - старовинному та загадковому українському місту Львову з його розмаїттям древніх храмів, церков, скульптур, вузеньких вузеньких вуличок та романтичними кав’ярнями, де переплетені різні архітектурні стилі та форми, а кожна пам’ятка сповнена індивідуальності та неповторності.

Гідом для бібліотекарів-туристів була одна з найдосвідченіших екскурсоводів – пані Тереса, корінна львів’янка з польським корінням, колишня бібліотекар за фахом, розповіді якої були наповнені великим фактичним матеріалом, чіткою хронологією та безліччю історичних подій, прізвищ, помережані місцевими легендами та повір’ями.

За 7 годин екскурсій бібліотекарі побували у Соборі святого Юра, побудованого у XVIII столітті, який є головною святинею українських греко-католиків, піднялись на самий високий і найвідоміший пагорб Львова - Високий Замок, звідки відкривається незабутня панорама усього міста, відвідали знаменитий на всю Європу державний історико-культурний музей-заповідник "Личаківський цвинтар", на могилах якого встановлено близько 500 скульптур і рельєфів, зупинившись біля  могил українського письменника Івана Франка, композитора Володимира Івасюка, оперної діви Соломії Крушельницької.

Вразив бібліотекарів і величний Львівський академічний театр опери і балету, названий на честь Соломії Крушельницької (1900 р.),  зображення якого ми бачимо кожного дня, тримаючи в руках 20-гривневу банкноту, і  Храм святих апостолів Петра і Павла або колишній Костел єзуїтів, який від 2011 року є Гарнізонним храмом Збройних Сил України і має унікальний музей-підземелля.

Велику увагу бібліотекарів привернула і виконана у стилі пізнього ренесансу каплиця Боїмів, побувана у XVI столітті, і  уквітчаний “Італійський дворик» Королівської кам'яниці, де гармонійно передається атмосфера двориків Венеції та Риму, і старовинна аптека-музей «Під чорним орлом» з древнім пресом для виготовлення лікарської сировини, аптекарськими вагами та середньовічні пляшки для ліків, а оригінальний гриль-бар - реберня  "Під Арсеналом" в старовинному підвалі не тільки занурив в атмосферу середньовіччя, а й допоміг втамувати голод смачними жареними реберцями..

Час екскурсії збіг непомітно. На жаль, для нас ще залишилось багато секретів та таємниць цього величного і загадкового міста, але ми отримали справжню культурно-естетичну насолоду від міста, яке «спробувало усі великі європейські стилі» та трепетно зберігає спадок візантійської, польської, німецької, вірменської, австрійської, єврейської культур.

Детальніше про подорож читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 630 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz