Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2015 » Грудень » 10 » Тиждень права в бібліотеках Котовського району
3:43 PM
Тиждень права в бібліотеках Котовського району

Права і закони в твоєму житті

 

В ці дні в бібліотеках нашого району проходять заходи в рамках Тижня права, тому що одне з головних завдань бібліотек сьогодні - надати кожному користувачеві основи правових знань, виховати у дітей пошану  до законів України, навчити їх користуватися своїми правами.

8 грудня в  бібліотеці  станції Борщі відбувся комплекс заходів для старшокласників Борщівської ЗОШ № 2, який включав правовий діалог "Ти гідно мусиш жити", підготовлений  спеціалістом КРЦСССМД Олександром Скуділо, та правовий брейн-рінг "У полі PRAVOЗНАВЦІВ",  проведений завідуючою бібліотекою Ганною Трояновською. Відрадно, що у ході брейн-рингу  молодь показала свою ерудованість, компетентність у питаннях законодавства і права.
Цього ж дня в Новоселівській сільській бібліотеці пройшов
урок правознавства «Злочин неповнолітніх карається законом», під час якого учасники заходу разом з завідуючою бібліотекою Оленою Швець розглянули види адміністративних правопорушень неповнолітніх, обговорили причини підліткової злочинності, моделювали життєві ситуації, прийняли участь у бліцопитуванні «Чи знаєте ви?» і перегляді літератури з питань правознавства.
Правовий марафон підхопила бібліотека села Стара Кульна, де до уваги читачів - учнів 7-9 класів - завідувачкою бібліотеки Ганною Кабак був запропонований
огляд тематичної викладки "Ми і наші права" та вікторина для знавців права "Як ти знаєш свої права?".

В  бібліотеці села Куяльник пройшов перегляд та обговорення відеоматеріалу "Насильство в сім'ї порушує права".
Днем раніше на правову годину «Знай свої права та обов’язки» до бібліотеки села Малий Фонтан завітали і діти, і дорослі, де разом із бібліотекарем Іриною Дмитрієвою розглянули деякі положення розділу Конституції України, обговорили, для чого потрібен шкільний Статут, правила поведінки в громадських місцях. Увінчала захід презентація книжкової виставки "Наш закон -  наша сила".
Ще один правовий захід пройшов в цей день в бібліотеці селища Борщі,  де підлітки зібралися на
калейдоскоп права  "Діти в правовій державі". Бібліотекар Оксана Перебітюк провела для присутніх огляд книжкової виставки "Правила та закони в твоєму житті" і запропонувала учасникам обговорити питання про права та обов'язки дітей в Україні,  на достатній життєвий рівень, на освіту та медичне обслуговування. Діти з зацікавленістю переглянули відеоролик з правової тематики та прийняли активну участь у вікторині "Чи знаєте ви?". 

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС
 

Переглядів: 790 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz