Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2019 » Січень » 22 » Святкування Водохреща
11:11 AM
Святкування Водохреща

"Ой на річці, на Йордані"

 

Третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу – Хрещення Господнє, яке в народі має назву Йордан, або Водохреща. Саме в цей день, згідно з євангельської історії, хрестили Ісуса Христа в річці Йордан, де на нього зійшов Святий Дух у вигляді голуба. Цьогорічне свято Водохреща за доброю багаторічною традицією широко відзначили заклади культури Куяльницької громади.

19 січня в селі Коси відбулось велике народознавче свято "Ой на річці, на Йордані", в якому взяли участь працівники культури громади: Куяльницькій центр культури та дозвілля, бібліотекарі, клубні працівники та аматори художньої самодіяльності сіл Коси, Малий Фонтан, Куяльник, Малий Куяльник, Кос-Слобідка.

Зі святом Водохреща привітали громаду присутні на заході депутат Верховної Ради України Олексій Гончаренко, голова Куяльницької сільської ради Сергій Паламарчук та староста Косівського старостинського округу Валентина Цигуй.

Учасники заходу, серед яких бібліотекар села Коси Олена Дегтяренко, підготували яскраву концертну програму. Вокальні колективи вітали гостей дзвінкими колядками та щедрівками, зичили щастя та добробуту усім на весь рік.

Гарне свято відбулося і на ставку в селі Олександрівка, де зібралося майже усе село. Після освячення сільським священиком води працівниками культури була проведена святкова концертна програма. Разом із учасниками вокального колективу співала і сільський бібліотекар Наталія Суботіна.

Усі бажаючі зміцнити своє здоров'я, очистити тіло і душу, пірнали в святково прикрашену, вирізану у формі хреста ополонку. Над ставком довго звучали колядки та щедрівки,а всіх присутніх пригощали теплим чаєм та наваристою рибною юшкою.

Переглядів: 440 | Додав: Olga | Теги: Україна, свято, народознавство | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz