Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2014 » Серпень » 4 » Святкування Івана Купала в селі Качурівка
2:28 PM
Святкування Івана Купала в селі Качурівка

"Ой на Івана, ой на Купала"

 

Давнє язичницьке свято краси, молодості й самоочищення має багато назв: Іванів день, Колосок, Купайло, свято Роси, Ліго. Свято Івана Купала відзначають в багатьох Європейських країнах, воно одне з найулюбленіших свят і на Україні. Вже стало доброю традицією проводити це свято і в селі Качурівка Котовського району.

 
Цьогорічне свято розпочалося в приміщенні сільської бібліотеки з літературно-музичної композиції "Ой на Івана, ой на Купала", яку підготували та провели сільський бібліотекар Гоцуленко Катерина та завідувачка клубом Поштар Ольга. Керуючі святом  Купайло та Купайлонта  радо зустрічали гостей, дарували купальські віночки, знайомили з виставкою польових квітів «Квітуче сузір’я Качурівщини».

В концертній програмі приймало участь вся громада від мала до велика: вірші про Україну, пісні про літо, воду, щастя у виконанні жіночих колективів і талановитих солістів, іскрометний гумор та народні традиції - все це гармонічно вплелось у народознавчий святковий вінок заходу. Прекрасним був і виступ гостей з Придністров’я  Боржи Аліни та  Анастасії. Вони щоліта приїздять в гості  до бабусі і щиро засвідчують свою любов до України, до рідного села, до його звичаїв та людей своїми піснями.

З бібліотечного приміщення свято плавно перемістилося  до сільського ставка, який знаходиться поблизу бібліотеки.Там Купайло та Купайлонта запалили святкове вогнище, а дівчата пускали на воду віночки, загадуючи на своє майбутнє подружнє життя.
Найбільше сподобалося свято дітям, які стрибали через вогнище та обливались  річковою водою,  щиро раділи та веселилися.
 
Детальніше про свято читайте на сторінках блогу ЦБС
Переглядів: 836 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz