Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2020 » Вересень » 11 » Сучасна бібліотека
9:06 PM
Сучасна бібліотека

Бібліотека - сучасний центр розвитку громади

 

10 вересня центральна бібліотека Куяльницької ЦБС стала справжнім робочим майданчиком для розвитку громади.  Затишні сучасні зали приймали гостей з різних куточків країни.

В медіацентрі відбувся  регіональний семінар Департаменту соціальної та сімейної політики ОДА та благодійного фонду «КАРІТАС ОДЕСА УГКЦ»  «Торгівля людьми та трудова експлуатація. Ідентифікація осіб, які постраждали від торгівлі людьми. Механізм взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні» з працівниками соціального захисту півночі Одещини: Балти,  Окнів та Подільщини, а читацька зала  приймала учасників стратегічної сесії Куяльницької ОТГ з розвитку туризму за участю представника Українського культурного фонду Галиною Малець.

На семінар в медіацентр завітав голова Подільської райдержадміністрації Михайло Лазаренко, який привітав учасників семінару, подякував фахівцям соціальної сфери за нелегку працю у складних умовах  та побажав плідної роботи. Семінар проходив протягом дня. Гості мали змогу не тільки працювати, а й пройтись залами бібліотеки, ознайомитися з сучасними ресурсами закладу.

Для учасників семінару бібліотекарі підготували тематичну виставку «Людина –не товар!». В ході спілкування з бібліотекарями гості дізнались і про цікаві історичні факти з історії нашого краю, зокрема, про те, що Бірзула  десятки  років була одним з самих великих ринків з продажу людини - його робочих рук.

В  читацькій залі бібліотеки проходила стратегічна сесія з розвитку туризму Куяльницької ОТГ.  На робочу зустріч приїхали координатори та модератори проєкту «Зерно» для Куяльницької ОТГ (проджет менеджер Наталья Мажарова), директор Бюро регіонального розвитку Олександр Славський, Марина Мрук, історик, автор краєзнавчого путівника Одещина: 12 пішохідних мандрівок» Володимир Полторак, Кіра Менакер, та спеціалісти з розвитку бізнесу.

Робочу групу від Куяльницької ОТГ очолила заступник сільського голови з економічних питань Софія Ходюк.  Учасниками сесії були: заступник голови Куяльницької сільради з гуманітарних питань Тетяна Кунаренко, начальник відділу економіки та інвестицій    Ала Петрікан, начальник відділу розвитку культури та туризму Ольга Шапран, головний спеціаліст з туризму Наталія Мокряк, староста Косівського старостівського округу  Валентина Цигуй; підприємці малого бізнесу: Денис Бригадін, Володимир Іванілов, Іван Тар’яш, Людмила Сметаніна; директор Куяльницької ЦБС Світлана Дюгаєва, ведучий бібліотекар краєзнавчого відділу Надія Балабан.   На сесії розглядалась  стратегії розвитку туризму для нашого краю під назвою «Ягорлицький ключ». 

Присутні мали можливість познайомитися з  цим брендом, з майбутніми маршрутами,  з основними туристичними локаціями та бізнес-планами.

Оцінку роботи групи, щодо стратегії надала представник Українського культурного фонду Галина Малець. 

Це була важлива зустріч для обговорення майбутніх проєктів, де учасники обговорювали і, пропонували свої ідеї , не боялися сперечатися, знаходили цікаві рішення.

День був наповнений робочою атмосферою, привітними обличчями, гарними враженнями і словами подяки за гостинність, увагу, комфортні умовами.

Більше фото - на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 828 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz