Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2017 » Травень » 31 » Семінар бібліотечних працівників району
4:24 PM
Семінар бібліотечних працівників району

Бібліотечне обслуговування читачів району: досвід, знахідки, проблеми

 

31 травня бібліотекарі ЦБС Подільського району зібралися на  семінар "Особливості роботи бібліотеки в забезпеченні пізнавальних потреб користувачів-дітей".

За традицією, семінар розпочався  організаційними питаннями (оформлення підписки періодичних видань на друге півріччя, інвентаризація закладів, уточнення договорів оренди, придбання формулярів), які були підняті заступником директора ЦБС Людмилою Бензар та обговорені з усіма фахівцями системи.

Продовжила семінар завідувачка методико-бібліографічним відділом Віра Фарфурак, яка детально зупинилась на привабливому оформленні  та ефективному розміщенні сучасних книжкових виставок, не тільки у бібліотеці, а й під відкритим небом, на літніх дитячих майданчиках та пришкільних таборах, доборі актуальної, корисної, змістовної та простої для розуміння дітей різних вікових категорій літератури, презентаційному донесенні виставки до читача.

Про активні форми роботи з користувачами молодшого шкільного віку на пришкільних майданчиках нагадала працівникам сільських філій бібліотекар центральної районної бібліотеки Анелія Сліпенчук. Питання застосування новітніх технологій та задоволення інформаційних запитів юних читачів підняла у своїй доповіді методист по роботі з дітьми Олена Зінченко. Інноваційними рецептами успішної роботи з юними користувачами на літніх майданчиках та пришкільних літніх таборах поділилася з присутніми завідувачка центральною районною бібліотекою Тетяна Токаренко.

Як завжди, не обійшлось без консультації завідувачки відділом комплектування та обробки літератури Тетяни Костенко, яка розповіла про майбутній перехід бібліотечних закладів на класифікацію УДК, прийняту в європейських країнах, та ознайомила працівників з новими вимогами щодо складання актів на вилучення застарілої літератури.

Завершував семінар обмін досвідом в обслуговуванні користувачів-дітей серед бібліотекарів системи. Сільські бібліотекарі Ірина Дмитрієва (с. Малий Фонтан), Оксана Перебітюк (селище Борщі) та Рита Гарматюк (с. Куяльник) підготували великі презентації на широкому екрані про найбільш вдалі та цікаві масові заходи в роботі з маленькими читачами.

Детальніше про семінар читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 520 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz