Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2017 » Лютий » 2 » Семінар бібліотечних працівників району
9:30 AM
Семінар бібліотечних працівників району

Тримати професійну марку!

 

1 лютого в читацькій залі центральної районної бібліотеки панувала ділова, конструктивна і водночас, напружена атмосфера. Працівники ЦБС Подільського району брали участь у щорічному семінарі-нараді "Аналіз діяльності бібліотек ЦБС у 2016 році. Пріоритетні напрямки бібліотек в 2017 році", який закладає основи всієї  діяльності бібліотечних закладів району на цілий рік.
Директор ЦБС Світлана Дюгаєва зупинилась на викликах сьогодення - майбутньої децентралізації у сфері культури і бібліотечної справи, торкнулась питань "Програми комп'ютеризації бібліотечних закладів Подільського району на 2017-2020 роки", яка є найактуальнішою сьогодні у вирішенні проблеми інформаційного обслуговування сільських громад.
Тему, яку підняла директор ЦБС, підтримала присутня на семінарі начальник відділу культури райдержадміністрації Ольга Шапран, головним меседжем  виступу якої стали слова: "Сподіваюсь, що майбутні реформи пройдуть з дотриманням культурних прав громадян і будуть на користь громаді".
Приємним моментом робочої зустрічі став візит заступника голови Подільської районної ради Олександра Карауша з книжковими дарунками для шести сільських бібліотек-філій в рамках
благодійної програми "Книги - дітям села", яку започаткував і продовжує фінансувати депутат обласної ради Володимир Осипов. 
Користуючись нагодою, директор ЦБС вручила Олександру Валерійовичу книгу "Забуті сторінки забутої історії" з дарчим надписом від автора Богдана Сушинського, як одному з безпосередніх організаторів та учасників встановлення пам'ятної дошки учням єдиної на півдні України школи лірників, що діяла в другій половині XIX століття в селі Коси.
Під час подальшої роботи семінару методистами Вірою Фарфурак та Раїсою Карп були розглянуті питання участі бібліотек району у регіональних акціях, конкурсах та соціологічних дослідженнях у 2017 році, зроблений ретельний аналіз діяльності за минулий рік та визначені основні планові завдання на цей рік.  Щодо цьогорічної організації та проведення Тижня дитячого та юнацького читання та участі у всеукраїнському конкурсі "Книгоманія-2017" виступила завідуюча дитячою бібліотекою Тетяна Токаренко. На вимогах до щорічного краєзнавчого огляду-конкурсу "Мій рідний край, моя земля" зупинилась бібліотекар краєзнавчого відділу Надія Балабан. Організаційні питання з обліку книг та періодичних видань, проведення планових переобліків фондів в бібліотеках-філіях ЦБС підняла завідуюча відділом комплектування та обробки літератури Тетяна Костенко. З тематикою виставок-коло та графіком їхнього руху бібліотеками району познайомила фахівців бібліотекар районного абонементу Людмила Поросятковьска. Закінчувала семінар заступник директора Людмила Бензар з аналізом професійного огляду-конкурсу "Бібліотечний спаринг: бібліотеки-ювіляри на професійному майданчику-2016".
Семінар був, як завжди, насичений інформацією, подіями та зарядив на активну роботу і якісні зміни всіх бібліотекарів району, спонукав високо тримати професійну марку.

Детальніше про семінар-нараду читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 607 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz