Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2020 » Грудень » 11 » Семінар бібліотечних працівників Куяльницької ЦБС
3:53 PM
Семінар бібліотечних працівників Куяльницької ЦБС

Час диктує нові вимоги: планування роботи бібліотек громади на 2021 рік

 

Нещодавно Куяльницька ЦБС проводила семінар з планування роботи бібліотек громади на наступний рік "Основні напрямки діяльності у 2021 році. Складання річного плану-звіту".

З урахуванням карантинних вимог семінар проходив в кілька етапів для окремих груп бібліотекарів. Завідуючі філіями, заклади яких вже кілька років підключені до інтернету і надають новітні послуги користувачам, збирались першого дня, бібліотекарі невеликих філій - наступного.

Директор Куяльницької ЦБС Світлана Дюгаєва зробила акцент на тому, що час диктує нові вимоги в роботі не тільки для освітніх, а й для інших закладів усіх сфер життя, зокрема і бібліотечних, а голова Подільської РДА Михайло Лазаренко, який несподівано завітав на семінар, зауважив про необхідність дотримання правил поведінки в громадських місцях в умовах карантину та розповів про складну епідеміологічну ситуацію в районі. 

В умовах карантину бібліотеки не повинні втратити своїх користувачів, а найти нові цікаві теми до мотивації читання як для груп за інтересами, так і для окремих читачів.

Треба звернути увагу на нові форми бібліотечних заходів, які можна проводити в формі онлайн, а саме: онлайн-конкурси, флешмоби, буккросінги, читацькі естафети, буктрейлери, онлайн-огляди новинок літератури та ін.

О ролі бібліотек як інформаційних майданчиків для громади, зокрема активізації участи мешканців сіл в конкурсі проєктів Громадського бюджету Куяльницької ОТГ, розповіла заступник директора Людмила Бензар.

Методичну консультацію щодо основних календарних та ювілейних дат на 2021 рік надала завідуюча методико-бібліографічним відділом Віра Фарфурак та наголосила на необхідності включення у плани більш різноманітних сучасних форм проведення масових заходів з популяризації книги та читання.

З особливостями планування роботи з користувачами-дітьми поділилася з присутніми завідуюча центральною дитячою бібліотекою Олена Зінченко.

На важливості кропіткої роботи з книжковими фондами, особливо в моменти суворого "локдауну", коли не має можливості обслуговувати користувачів, наголосила завідуюча відділом комплектування та обробки фондів Тетяна Костенко.

Вона назвала ряд філій, яким термінового необхідно звернути увагу на перевірку фонду та вилучення застарілої та зношеної літератури, передачі дублетної літератури до єдиного фонду ЦБС.

Методист Раїса Карп звернула увагу на важливість включення до плану заходів згідно Указів Президента України та розпоряджень Кабінету Міністрів, зачитала перелік розпоряджень, робота за якими буде продовжуватися протягом 2021 року.

Як завжди, семінари пройшли в жвавому робочому ритмі. Планували майбутню роботу з  надією на те, що всі бібліотечні заклади будуть працювати в повному обсязі, в повну силу на потребу і розвиток громади.

Більше фото - на блозі ЦБС

 

Переглядів: 1574 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz