Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2019 » Червень » 11 » Семінар бібліотечних працівників Куяльницької ЦБС
3:48 PM
Семінар бібліотечних працівників Куяльницької ЦБС

Професійні секрети "бібліотечного літа"

 

"Бібліотечне літо" в самому розпалі, а для того, щоб воно було цікавим та змістовним, ретельно попрацювали фахівці методичних центрів Куяльницької ЦБС, які присвятили циклу літніх бібліотечних заходів для дітей цілий семінар-практикум «Основні форми і методи організації вільного часу користувачів-дітей». 

Важливість цього напрямку в роботі закладів культури відмітила присутня на семінарі начальник відділу розвитку культури та туризму Куяльницької сільської ради Ольга Шапран.

Цикл детальних  методичних рекомендацій був наданий працівниками центральної дитячої бібліотеки. Зокрема, методист по роботі з дітьми Олена Зінченко висвітила діяльність бібліотеки як основного осередку інформаційно-дозвіллєвих заходів для дітей під час літніх канікул, доповнивши доповідь добіркою роздаткового матеріалу з готовими сценаріями. Про сучасні "родзинки" форм і методів роботи з дітьми молодшого шкільного віку у вільний час розповіла бібліотекар молодшого відділу Нелі Сліпенчук.

Цікавим для сільських бібліотекарів став досвід роботи колег з сільських бібліотек-філій.  Так, бібліотекар селища Борщі Оксана Перебітюк в презентації своєї роботи зупинилась на основних моментах роботи свого закладу з дітьми протягом усього року. Яскравий фоторепортаж зі своїх масових заходів продемонструвала присутнім завідуюча бібліотекою села Гидерим Василиса Полуденна. Завідуюча бібліотекою села Стара Кульна Ганна Кабак зупинилась на розважально-ігрових формах заходів: іграх, забавах, конкурсах. Бібліотекар села Чубівка Нелі Яніцька розповіла про бібліотечний ляльковий театр та гурток "Творчі долоньки", які допомагають залучати дітей до книги та читання. 

Завідуюча відділом комплектування та обробки літератури Тетяна Костенко поздоровила бібліотекарів зі значним надходженням дитячої літератури і попросила під час літнього періоду приділити велику увагу очищенню фонду від застарілої та зношеної літератури.

Директор ЦБС Світлана Дюгаєва підвела підсумки семінару та повідомила, що в 10 сільських бібліотеках системи вже підготовлена необхідна база для розшрення бібліотечних послуг з використанням новітньої компютерної техніки.

Детальніше про семінар читайте на блозі ЦБС

Переглядів: 612 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz