Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2019 » Лютий » 28 » Семінар бібліотечних працівників
5:20 PM
Семінар бібліотечних працівників

Бібліотеки - краєзнавчі інформаційні центри громади

 

27 лютого в центральній бібліотеці Куяльницької ЦБС зібрались бібліотекарі громади на черговий семінар під назвою "Публічна бібліотека як краєзнавчий інформаційний центр громади". 

Відкрила семінар директор ЦБС Світлана Дюгаєва, яка розповіла про важливість дільності бібліотек в напрямку краєзнавчого інофрмування на благо громади та про необхідність створення повноцінної краєзнавчої медіатеки громади. До уваги присутніх були запропоновані відеоролики; візитка нашого краю «Моя Подільщина, моя маленька батьківщина» та презентація поетичного альманаху "ПоліДом", до якого увійшли твори 19 наших поетів-земляків (бібліотекар Ольга Волкунович).

Про книжково-документальні ресурси краєзнавчого фонду Куяльницької ЦБС, основи формування фонду і документальні новинки доповіла бібліотекар краєзнавчого відділу Надія Балабан.

Гостем семінару стал відомий краєзнавець, географ, заслужений вчитель України, доглядач місцевого краєзнавчого музею,  Володимир Доскач, який презентував бібліотекарям свою книгу «Природа Подільського краю Одещини», розповів про цікаві ландшафтні куточки рідного краю та туристичні маршрути, які він проводив з школярами місцевих освітніх закладів.

Про зелений туризм як важливий чинник розвитку економіки громади та виховання любові до рідного краю розповідала спеціаліст відділу культури та розвитку туризму Наталія Мокряк. 

Методист по роботі з дітьми Олена Зінченко розповіла про дитячу поетесу міста Подільська, члена спілки письменників України, лікаря-кардіолога Людмилу Вовк та презентувала збірку поезій "У бабусиному садку". 

Заступник директора ЦБС Людмила Бензар ознайомила присутніх з структурою та матеріалами розділу сайту Куяльницької ЦБС "Краєзнавчий гід", продемонструвала способи користування сайтом та пошуку потрібної інформації.

В рамках обміну досвідом завідуюча Станіславською бібліотекою Валентина Христич розповіла про вечір пам'яті до 95-річчя знаменитого земляка, лікаря-ортопеда, академіка Академії наук України Подрушняка Євгена Павловича "Історію краю пишуть люди", а завідуюча Новоселівською бібліотекою Олена Швець познайомила присутніх з краєзнавчими доробками своєї бібліотеки: конкурсними роботами в рамках щорічного краєзнавчого огляду-конкурсу «Мій рідний край, моя земля», буклетами про знаменитих людей села, альбомами і теками.

Виявленню творчих здібностей дітей району при проведенні бібліотечних конкурсів було присвячено питання, підняте завідуючою центральною дитячою бібліотекою Тетяною Токаренко, яка оголосила переможців проведеного в ЦБС конкурсу дитячого малюнку до 30-ої річниці виведення військ з Афганістану і детально зупинилась на особливостях проведення цьогорічного Всеукраїнського конкурсу "Книгоманія-2019".

Заключним питанням семінару стало питання щодо участі бібліотечних закладів громади в щорічному краєзнавчому огляді-конкурсі "Мій рідний край, моя земля", який в цьому році пройде під назвою "Подільщина у вишневому полоні" і стане важливою складовою районного фестивалю вишні.

Детальніше про семінар читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 463 | Додав: Olga | Теги: тренінг, медіацентр, навчання | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz