Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2018 » Грудень » 4 » Семінар бібліотечних працівників
3:20 PM
Семінар бібліотечних працівників

Планування роботи Куяльницької  ЦБС: від ідеї - до втілення

 

"Традиційні та інноваційні аспекти планування на 2019 рік та звітність бібліотек громади за 2018 рік" - таку назву отримав заключний семінар 2018 року, на який до центральної бібліотеки зібрались працівники тридцяти п'яти філій великої бібліотечної системи Подільщини.

Семінар розпочала директор Куяльницької ЦБС Світлана Дюгаєва з подяки усім працівникам за сумлінну працю протягом року, досягнення та інновації у проведенні масових заходів щодо залучення користувачів до читання та за участь в обласному фестивалі книги ім. М. Грушевського "Безмежність української книги" і  наголосила, що протягом 2019-2020 років буде втілюватись "Програма комп'ютеризації бібліотечних філій  "Бібліотеки - ресурсні центри громади" та навчання азам комп'ютерної грамотності сільських працівників.

Начальник відділу розвитку культури та туризму Куяльницької сільської ради Ольга Шапран розповіла про майбутні капітальні ремонти закладів культури громади, що надихає бібліотекарів на нові оптимістичні плани.

З традиційними та інноваційними аспектами планування та звітності познайомила присутніх завідувачка методико-бібліографічним відділом Віра Фарфурак, детально зупинившись на основних знаменних та ювілейних датах 2019 року, а методист Раїса Карп звернула увагу на важливість включення до плану заходів згідно Указів Президента України та розпоряджень Кабінету Міністрів.

Сучасне бачення якісної популяризації літератури серед дитячої аудиторії представила фахівцям завідуюча центральною дитячою бібліотекою Тетяна Токаренко, зосередивши увагу на конкурсній діяльності бібліотек.

Методист по роботі з дітьми Олена Зінченко підготувала практичний доробок готових сценаріїв популярних та креативних дитячих ранків, літературних квестів та ігрових програм.

Основні напрямки краєзнавчої діяльності бібліотек ЦБС в 2019 році висвітлила бібліотекар краєзнавчого відділу Надія Балабан, наголосивши на необхідності тісної співпраці з творчими людьми краю.

Питання щодо мобільності та ефективності використання бібліотечних фондів, переобліку фондів та формування каталогів та картотек за УДК підняла перед бібліотекарями завідуюча відділом комплектування та обробки літератури Тетяна Костенко. 

Про суворе дотримання правил охорони праці та пожежної безпеки в бібліотечних закладах системи в осінньо-зимовий період нагадала заступник директора ЦБС Людмила Бензар.

Семінар, як завжди, пройшов в жвавому робочому ритмі. Планували майбутню роботу з надією на те, що всі бібліотечні заклади будуть працювати на потребу і розвиток громади.

Детальніше про семінар читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 509 | Додав: Olga | Теги: бібліотека, Семінар, навчання | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz