Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2018 » Лютий » 1 » Семінар бібліотечних працівників
4:08 PM
Семінар бібліотечних працівників

Бібліотека - майданчик для підтримки розвитку громади

 

31 січня в центральній бібліотеці відбувся перший семінар ЦБС Куяльницької об’єднаної територіальної громади, як правонаступниці ЦБС Подільського району. 

Відкрила семінар начальник відділу культури Подільської райдержадміністрації Ольга Шапран, яка зупинилась на основних етапах переходу закладів культури у новостворену Куяльницьку ОТГ. 

Директор ЦБС Світлана Дюгаєва у своєму виступі зробила акцент на тому, що сьогодні бібліотеки і клуби в умовах скорочення інших установ на селі залишаються чи не єдиними соціальними установами, які можуть і повинні згуртувати навколо себе громаду і стати майданчиком для розвитку її території, тому дуже важливо зробити правильні акценти в плануванні своєї роботи, продумати створення комфортного середовища для дітей та молоді та проведення масових заходів, які будуть цікаві безпосередньо мешканцям свого села.

З аналізом діяльності бібліотек ЦБС за 2017 рік виступила завідувачка методико-бібліографічним відділом Віра Фарфурак. Методистом Раїсою Карп були розглянуті питання щодо участі бібліотек району у регіональних акціях, конкурсах та соціологічних дослідженнях у 2018 році та визначені основні планові завдання на поточний рік.

Щодо цьогорічної організації та проведення Тижня дитячого та юнацького читання, участі у всеукраїнському конкурсі "Лідер читання" і у дитячому літературному конкурсі «Море талантів» в рамках V Міжнародного Корнійчуковського фестивалю дитячої літератури виступила завідуюча дитячою бібліотекою Тетяна Токаренко.

На вимогах щодо цьогорічного краєзнавчого огляду-конкурсу "Мій край в усьому неповторний" зупинилась бібліотекар краєзнавчого відділу Надія Балабан. Організаційні питання з обліку документів, проведення планових переобліків книжкового фонду та втілення УДК в практику роботи бібліотек у 2018 році підняла завідуюча відділом комплектування та обробки літератури Тетяна Костенко, а з тематикою та графіком руху виставок-коло бібліотечними закладами району познайомила присутніх бібліотекар районного абонементу Людмила Поросятковьска.

Аналіз професійного огляду-конкурсу "Бібліотечний батл (спаринг): бібліотеки-ювіляри на професійному майданчику-2017" з фоторепортажем про перебіг конкурсних заходів надала заступник директора Людмила Бензар.  

Семінар був, як завжди, насичений інформацією, подіями та зарядив на активну роботу і якісні зміни всіх бібліотекарів району, спонукав високо тримати професійну марку.

Детальніше читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 565 | Додав: Olga | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz