Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2017 » Грудень » 5 » Семінар бібліотечних працівників
12:43 PM
Семінар бібліотечних працівників

Плануємо на потребу і розвиток громади

 

29 листопада бібліотекарі централізованої бібліотечної системи Подільського району зібрались на семінар щодо планування діяльності закладів на 2018 рік. Перед бібліотекарями виступили провідні спеціалісти методичних центрів системи - центральної районної та районної дитячої бібліотек - з пропозиціями  та конкретними вимогами щодо основних напрямків роботи у майбутньому році. 

Директор ЦБС Подільського району Світлана Дюгаєва зробила огляд  інформаційних ресурсів щодо майбутнього бібліотек України в умовах реформи місцевого самоврядування, наголосивши, що майбутнє бібліотек Куяльницької громади залежить від того, наскільки корисними та необхідними будуть бібліотеки для своїх мешканців,  зупинилась на необхідності комп'ютеризації та підключенню до Інтернету бібліотечних закладів, що значно розширить спектр послуг для мешканців сіл.

Історією успіху поділилась з колегами завідувачка бібліотекою села Малий Фонтан Ірина Дмитрієва, завдяки наполегливості та активної роботи з громадою в бібліотеці з'явився комп'ютер з підключенням до Інтернету та сучасний кольоровий лазерний принтер.

Працівники методико-бібліографічного відділу надали детальні консультації з планування діяльності бібліотечних заходів на 2018 рік. Зокрема, Віра Фарфурак зосередилась на культурно-просвітницькій діяльності  згідно рекомендацій обласної наукової бібліотеки ім. Грушевського, а Раїса Карп приділила увагу роботі бібліотек згідно Указів Президента України, наказів та розпоряджень Кабінету Міністрів України.

Сучасним баченням щодо якісної популяризації літератури серед дитячої аудиторії поділилась завідувачка дитячою районною бібліотекою Тетяна Токаренко.

Бібліотекар краєзнавчого відділу Надія Балабан концентрувала увагу присутніх на заходах щодо висвітлення 95-річчя з дня створення Подільського району та конкурсних роботах в рамках щорічного огляду-конкурсу "Мій рідний край, моя земля", який буде присвячений у 2018 році охороні культурної спадщини.

На семінар завітала спеціаліст відділу культури з розвитку туризму Наталія Мокряк, яка звернулась до бібліотекарів з проханням приєднатися до розвитку зеленого туризму в районі, сприяти виявленню привабливих в туристичному плані місць у своїх селах та людей, готових співпрацювати з туристами.

Детальніше про семінар читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 431 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz