Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2016 » Листопад » 3 » Семінар бібліотечних працівників
9:24 AM
Семінар бібліотечних працівників

Бібліотечні фонди: шукаємо формулу успіху

 

28 вересня в центральній районній бібліотеці відбувся семінар бібліотечних працівників ЦБС Подільського району "Бібліотечні фонди: шукаємо формулу успіху".

Фахівці зосередили увагу на малих надходженнях нової сучасної літератури в сільські бібліотеки-філії. Цікавим стало обговорення щодо роботи бібліотекарів з наявним фондом, який багатий на твори класичної літератури, як світової, так і вітчизняної, і потребує креативних методів доведення її до читача. Не залишилися без уваги і пропозиції щодо виділення у фондах окремих стелажів з літературою, яка завоювала світове признання (книги лауреатів Нобелівської та Пулітцерівської премій, лауреатів міжнародного літературного конкурсу "Коронація слова" та ін.)
Однією з форм розкриття фондів та популяризації літератури залишається виставкова діяльність. Фахівці центральної районної бібліотеки підготували для бібліотекарів ряд консультацій з організації і презентації книжкових виставок, які будуть мати попит у сучасного користувача, та запропонували до уваги показовий захід - презентацію книжкової виставки "Книжковий Біг-Бен квартал", організовану в бібліотеці в рамках Всеукраїнського дисплей-кросингу до Року англійської мови в Україні.
 Приємним моментом семінару стала урочиста частина, на яку завітала начальник відділу культури Подільської райдержадміністрації Ольга Шапран, щоб нагородили почесними грамотами та дипломами цьогорічних найкращих працівників бібліотечної галузі.  За сумлінну працю, особистий внесок  розвиток бібліотечної справи Подільського району, вихованні у читачів любові до книги, активізації діяльності зі збереження та розвитку національної культури були нагороджені дипломами: Ірина Дмитрієва, зав. бібліотекою-філією №4 села Малий Фонтан, Світлана Якубовська, зав. бібліотекою-філією №10 села Гонората; грамотами: Інна Вербицька, бібліотекар Інтернет-центру центральної районної бібліотеки, Лідія Жирун, бібліотекар-редактор відділу комплектування та обробки літератури, Віра Фарфурак, завідуюча методико-бібліографічним відділом,  Олена Зінченко, методист по роботі з дітьми; подякою – Катерина Гоцуленко, бібліотекар філії №16 села Качурівка.
Другий рік поспіль кращою бібліотекою року за підсумками щорічного районного огляду-конкурсу стає бібліотека села Малий Фонтан, а її завідувачка Ірина Дмитрієва нагороджується вимпелом "Краща бібліотека року".
Такі семінари не тільки сприяють обміну досвідом, а й народжують у спільному обговоренні та спорі нові креативні ідеї, поширюють новий позитивний досвід.

Детальніше про семінар читайте на сторінках блогу ЦБС
 

Переглядів: 627 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz