Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2015 » Вересень » 17 » Семінар бібліотечних працівників
8:05 AM
Семінар бібліотечних працівників

Бібліотека - на допомогу громаді


16 вересня в центральній районній бібліотеці відбувся семінар "Бібліотека традиційна, бібліотека інноваційна: місце і роль в розвитку територіальної громади" для працівників бібліотечної системи Котовського району. 
Одним із головних питань на порядку денному було питання щодо ролі бібліотеки в інформуванні населення з питань децентралізації влади.
 Що таке децентралізація? Чи потрібна Україні така реформа? Як реформа впливатиме на місцеві громади та забезпечення їх ресурсами? Ці питання хвилюють сьогодні пересічних мешканців села,  і є важливими для бібліотечних закладів, - наголосила директор ЦБС Світлана Дюгаєва. 
Заступник директора Людмила Бензар ознайомила працівників бібліотек  з інтернет-ресурсами "Децентралізація. Зміни заради майбутнього" та "Асоціація міст України", де в доступній формі викладені матеріали про суть реформи, бюджетні ресурси, які отримає об'єднана громада, про органи місцевої влади в громаді, розвінчуються чутки щодо децентралізації та знайомлять з реаліями.
Завідуюча методико-бібліографічним відділом Віра Фарфурак, яка акцентувала увагу присутніх фахівців на Всеукраїнській акції по збору книг для воїнів АТО  "Бібліотека українського воїна" та конкурсі відеороликів "Літературні читання" для творчої молоді району.
Бібліотекар краєзнавчого відділу Надія Балабан ознайомила присутніх з матеріалами місцевого конкурсу на кращу назву міста та ознайомила з літературними досягненнями місцевих поетів, які стали дипломантами та лауреатами Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів та фестивалів.
Велику увагу під час семінару було приділено питанням комплектування та збереження бібліотечного фонду (зав. відділом комплектування Тетяна Костенко).
Цікавою сторінкою заходу стала презентація новинок сучасної української літератури (бібліотекар абонементу Людмила Поросятковська).
Семінар був досить насиченим, і питання, що піднімалися, були по-справжньому  актуальними та цікавими для фахівців бібліотечних закладів, що працюють з громадами сіл.

Детальніше про семінар читайте на сторінках блогу ЦБС
 

Переглядів: 731 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz