Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2014 » Квітень » 17 » Роль бібліотек в екологічній освіті населення
5:37 PM
Роль бібліотек в екологічній освіті населення

Бібліотекарі району - за чисте довкілля!

В рамках бібліотечної програми "Котовщина на долонях турботи" в центральній районній бібліотеці 16 квітня відбувся семінар бібліотечних працівників району "Екологічна інформація і роль бібліотек в екологічній освіті населення".  

Семінар відкрила презентація "Це стосується кожного" бібліотекаря Інтернет-центру Інни Вербицької, в якій були підняті глобальні проблеми екологічного стану нашої планети, України та нашого регіону зокрема та висвітлені основні напрямки реалізації бібліотечної програми ЦБС.

 Великий  інтерес у бібліотечних фахівців викликала і презентована  бібліотекарем абонементу Людмилою Поросятковською виставка-коло "Відкрита долоня моєї землі". На цій виставці, яка буде мандрувати всіма бібліотеками району,  зібрана література про проблеми рідної флори, про тварин нашого краю, занесених на сторінки  "Червоної книги", представлені яскраві альбоми живопису рідної природи .

 

Продовжила семінар завідуюча методико-бібліографічного відділу Віра Фарфурак, яка підготувала до уваги бібліотекарів розгорнуту тематичну консультацію, запропонувавши ряд  інформаційно-бібліографічних заходів з екології, які можна запровадити в практику роботи сільських бібліотек.

Досвідом роботи в напрямку захисту природного середовища, участі в бібліотечних екологічних акціях та Днях довкілля поділилися бібліотекарі сіл Новоселівка, Качурівка, Нестоїта, Куяльник. 

 Директор ЦБС Світлана Дюгаєва познайомила присутніх з досвідом роботи обласної бібліотеки міста Миколаєва, зосередивши уваги на виставковій роботі миколаївських колег, яка відрізняється креативним творчим підходом при оформленні тематичних виставок.

Перша акція бібліотечної програми  "Здай батарейку - збережи землю" ще раз підтвердила активність та небайдужість бібліотечних працівників до проблем збереження рідної природи: за один місяць агітаційної роботи серед населення бібліотекарями району зібрано більше 50 кг відпрацьованих батарейок, які будуть відправлені на утилізацію до Львівського заводу "Аргентум". 

З травня місяця бере початок нова акція програми "Здай макулатуру - збережи дерево!" Ми впевнені, що вона також буде підтримана жителями Котовського району. На зібрані кошти від зданої макулатури планується придбати саджанці дерев та кущів для висадження біля пам'ятників загиблим воїнам в рамках районної акції пам'яті "Пам'ятаємо всіх поіменно".

Детальніше про хід семінару читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 889 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz